Düşmemek için tutuyoruz ama tehlike saçıyor!

Kış mevsiminin gelmesiyle beraber çeşitli enfeksiyonel hastalıklar kendini göstermeye başladı. Ancak grip ve farenjit hastalıklarına neden olan virüsler dışında çok ciddi sayılabilecek bir virüs var ; RSV virüsü… Bu virüs ellerimizde yarım saatten fazla k

Düşmemek için tutuyoruz ama tehlike saçıyor!

Son yıllarda ülkemizin çok fazla göç alması çeşitli salgın hastalıkları ve virüsleri de beraberinde getirdi. RSV virüsüde bunlardan bir tanesi.

 

Kapı kollarında, toplu taşımadaki tutacaklarda ve ellerimizde bile yarım saatten fazla kalan bu virüs yetişkin, çocuk, bebek demeden tüm yaş gruplarını tehdit ediyor. 

Genellikle sonbahar ve kış aylarında kendini gösteren bu virüs tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına hatta karaciğerde belirgin oranda hasar meydana gelmesine sebeb olabiliyor. 

Bu nedenle virüsün belirtileri göz ardı edilmemelidir.

RSV virüsünün tek kaynağı insanlardır. Bu virüsün belitileri genel anlamda grip hastalığının ortaya çıkartmış olduğu belirtilerle karıştırılabilir. 

Çocuklarda ve bebeklerde nefes alırken hırıltı, öksürme, sık sık nefes alma gibi belirtilerle ortaya çıkmaktadır.

Yetişkinlerde ve 3 yaşın üstündeki çocuklarda basit bir üst solunum yolu enfeksiyonu olarak gözlenen hastalık; kırgınlık, burun akıntısı, boğaz ağrısı, hafif öksürük ve baş ağrısı gibi şikâyetlerle kendini göstermektedir. 

RSV virüsü solunum yoluyla bile bulaşabilen bir virüs çeşidir. Bu nedenden dolayı da oldukça tehlikelidir.  

Özellikle ulaşım araçlarında kapı kolları ve demirlerde bu virüse karşı kişilerin önlem alması gerekmektedir.

 RSV virüsü, Kasım- Aralık aylarında başlamakta, Ocak ve Şubat ayında zirveye ulaşmaktadır.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X