Düşük tehlikesine neden olan yiyecekler!

İşte anne ve bebek sağlığını korumak ve düşük tehlikesinden korunmak için hamilelikte yenilmemesi gereken yiyecekler.

Düşük tehlikesine neden olan yiyecekler!

Hamilelik süreci her anlamda dikkat gerektiriyor. Bebeğin ve annenin sağlığı için en önemli faktör ise sağlıklı beslenme. Hamileler beslenmelerine dikkat ederken bazı yiyeceklerden düşük riski nedeniyle kaçınmak zorunda. İşte anne ve bebek sağlığını korumak ve düşük tehlikesinden korunmak için hamilelikte yenilmemesi gereken yiyecekler.

ccc.jpg

Kızartmalar ve cipsler

Bilimsel araştırmalara göre kızartma ve cipslerde akrilamid maddesi bulunuyor. Bu madde kansere, hamilelikte ise düşüğe sebep oluyor. Nedeni ise akrilamid maddesinin yüksek ısıda ortaya çıkması. Kızartma ve cipslerin yapılış şeklini düşünecek olursak bu konuda yapılan çalışmaların ne kadar haklı olduğunu görmüş oluruz. Düşük tehlikesi yaşamamak ve sağlığınızı korumak için 9 ay boyunca kızartma ve cipslerden uzak durmalısınız. “Aşerme” durumuna gelince; anne karnındaki hiçbir bebeğin, kanser yapan bir maddeye ihtiyacı yoktur. Kendi canınızın istediği şeyler için bebeğinizin sağlığını tehlikeye atmayın, düşük tehlikesi yaşamayın.

Bitki çayları

Doktor tavsiyesine değil komşu tavsiyesine uyarak bitki çayları içmeye kalkışmayın. Bitki çayları normal bireylerin dönem dönem başvurduğu ve memnun kaldığı bitkisel tedavilerdir. Fakat hamilelikte durum değişir. Bitki çayları hamilelik döneminde düşük tehlikesine sebep olacağı için bu dönemde tercih edilmemelidir.

Az pişmiş yumurta

Az pişmiş yumurta bağırsaklarda salmonella bakterisiyle ishale sebep oluyor. İshal rahatsızlığının şiddetli olması anne adayının bebeğini kaybetmesiyle sonuçlanabiliyor. Bebeğinizi ve kendinizi bu dönemde riske atmamak ve düşük tehlikesi yaşamamak için az pişmiş veya çiğ yumurtadan uzak durmalısınız.

Kahve

Kahvenin içerisinde bulunan kafein ne yazık ki düşüğe sebep olabiliyor. Kahve bağımlısı olan anne adayları için 9 ay biraz zor geçse de düşük tehlikesi yaşamamak için her şeye değer.

15230120670.67917600.jpg

Karaciğer ve az pişmiş et

Karaciğer yüksek oranda A vitamini içeren bir besindir. Hamilelik döneminde vitamin dengesini sağlamak için karaciğerden uzak durmalısınız. Az pişmiş etlerde bulunan toksoplazma riski düşüğe ve bebekte sağlık sorununa neden oluyor. Düşük tehlikesi yaşamamak için hamilelik döneminde karaciğer, az pişmiş veya pişmemiş etleri mutfağınıza sokmayın.

Temiz yıkanmamış sebze

Hamilelik sürecinde özellikle dışarıda yemek yiyorsanız salata almamaya dikkat edin. Sebzeler bebeğiniz için çok faydalı olsa da iyi yıkanmaması durumunda üzerlerinde oluşacak bakteriler düşük yaşamanıza sebep olacaktır. Sebze tüketirken mutlaka öncesinde sirkeli suyla temizce yıkamalısınız.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X