Duvardaki küf ve nemi yok eden doğal yöntemler

Duvardaki nem ve küf lekeleri çok çirkin bir görüntüdür ama bundan önemlisi sağlık için zararlıdır.Bir çok hastalığa davet çıkarabilir

Duvardaki küf ve nemi yok eden doğal yöntemler

Evimizin nemli bölgelerinde türeyen, mutfakta, yerde, halıda ve hiç beklenmedik yerlerde karşımıza çıkan bu mantarlardan daha sinir bozucu ve sağlıksız bir şey olamaz.

Astım ataklarından ve alerjik reaksiyonlardan dolayı her yıl milyonlarca insan hastaneye gidiyor. Eğer hızlıca önleminizi almazsanız; küf yüzeylere, yere, kumaşa ve ahşaba kalıcı olarak zarar verecektir.

Bu sebepten dolayı, nemli bölgeleri temizlemeyi bir rutin haline getirmeliyiz, ve bu sinir bozucu düşmanımızdan kurtulmak için en etkili yöntemleri kullanmalıyız. Nasıl olduğunu öğrenmek ister misiniz?

Küf Nedir ve Neden Ortaya Çıkar?

Küf bir çeşit mantardır; hayvansal veya bitkisel olarak ikiye ayrılır. Eğer aşağıdaki ortamları bulurlarsa, hücresel koloniler olarak genişlerler:

Yeterli oksijen.

Yüksek nem.

Yüksek ısı.

Tabii ki bütün sene doğalgazımızı kapalı tutamayız. Yapabileceğimiz tek şey nemi kontrol altına almak ve evimizi periyodik olarak temizlemek. Aynı zamanda, küfün bir çok çeşidi olduğunu unutmayın, hatta bazıları -mesela Aspergillus– zehirli ve çok tehlikelidir. Solunum problemleri yaşayan insanlar küfe maruz kaldığında çok ciddi reaksiyonlar verebilirler.

Küfü Nasıl Engellerim ve Yok Ederim?

Genellikle marketlerden aldığımız kimyasal ürünler küfü ortadan kaldırmakta bizi hayal kırıklığına uğratır, hatta faydalarından daha çok zararları vardır. Küfü etkili bir şekilde yok etmek için bir çok pratik ve ekonomik yöntem vardır. Bunlara bir göz atın:

1. Nemi Kontrol Altına Alın

Daha önce de söylediğimiz gibi, sağlıksız küflerle karşı karşıya kalmamak için bütün sene evin ısısını düşük derecelere ayarlayamayız fakat nemi kontrol edebiliriz. Nasıl mı?

Eğer evinizde ciddi bir küf problemi varsa, her zaman küçük bir hava filtresi kullanabilirsiniz. Bunun için para harcamanız gerekecek ama eğer evde solunum problemi yaşayan birisi varsa, hava filtresi kullanmak kesinlikle daha iyi bir çözümdür.

Camı açın ve temiz havanın bu bölgeleri yenilemesine izin verin. Aynı şey aslında yataklarınız için de geçerlidir, yataktan kalktığınız gibi yatağı düzeltmemelisiniz, yatakta minik kurtların ürememesi için çarşafları ve yorganı havalandırmalısınız. Bu kurtçuklar neredeyse küf ile aynıdır.

Küf yüksek ısıları ve az havalandırılmış yerleri sever. Bu sebepten dolayı, genellikle bodrum katında, mutfaktaki dip köşelerde, tuvalette, dolaplarda, kilerde bununla karşılaşmamız mümkündür. En basit çözüm bu alanları düzenli olarak havalandırmaktır.

2. Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağının faydalarını burada çok kez anlattık. Çay ağacı yağı size en iyi sonuçları verecek en faydalı doğal dezenfektandır. Herhangi bir aktardan veya özel marketlerden bunu temin edebilirsiniz. Bir çok şeye iyi geldiği gibi, küften kurtulmak için de çok pratiktir. Nasıl kullanılır:

Malzemeler:

2 yemek kaşığı çay ağacı yağı

2 bardak su

Sprey şişesi

Eldiven

Hazırlanışı:

Başlamadan önce, kendinizi korumak için eldivenleri takın. Küf beklenmedik reaksiyonlara yol açabilir ve cildinize doğrudan temas etmemesi daha iyidir. Eldivenleri giydiğinizde, sprey şişesine çay ağacı yağını ve suyu ekleyin, iyice karışana kadar çalkalayın. Sprey şişesini kullanarak küf oluşmuş bölgelere karışımı sıkın.

Yarım saat bekleyin ve küfün kendi kendine yok olduğunu görün!

3. Sirke

Basit ve etkili bir yöntem. Sirke evdeki küfün %90’ını öldürerek en ekonomik çözümlerden biri olmaktadır. Banyodaki (duş kabini, tuvalet arkası ve kapı) ve diğer yerlerde ortaya çıkan mantarları yok etmek için birebirdir.

Sirkeyi küften kurtulmak için nasıl kullanacağız? 

Malzemeler

1/2 bardak sirke

Sprey Şişesi

Hazırlanışı:

Sirkeyi sprey şişesine doldurun, böylelikle günlük temizlik için bunun her daim hazır olmasını sağlayın. Sirkeyi küflü bölgelere sıkın. Haftada en az 2 kez uygulayın, sağlıksız mikroorganizmaların üreyeceği nemli bölgelere ve az havalandırılmış bölgelere özen gösterin.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X