E-ihale ile 246 milyon TL hasılat

Vatandaşların e-ihale yöntemine yoğun bir ilgi gösterdiğine işaret eden Bakan Pekcan, sisteme kayıtlı üye sayısının 360 bine ulaştığını kaydetti.

E-ihale ile 246 milyon TL hasılat

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, e-ihale yöntemiyle tasfiyelik araç ve eşya satışından geçen yıl 246 milyon lira hasılat sağlandığını söyledi.

Pekcan, sistemin daha şeffaf, katılımcı ve rekabete açık olmasını sağlamak amacıyla uygulamaya başladıkları elektronik ihalelere büyük ilgi gösterildiğini belirtti. Tasfiyelik eşya ve araçların satışlarını kapalı teklif yerine açık artırma e-ihale yöntemiyle gerçekleştirdiklerine işaret eden Pekcan, sistemdeki kullanıcı sayısının her geçen gün arttığını vurguladı.

Geçen yıl e-ihale sistemiyle satılan 4 bin 938 araçtan toplam 145,5 milyon lira hasılat elde edildiğini kaydeden Bakan Pekcan, söz konusu dönemde elektronik, tekstil ve otomotiv yedek parça ürünlerinin başı çektiği 4 bin 619 eşya grubunun satışından ise 100,5 milyon lira hasılat sağlandığı bilgisini verdi. Pekcan, ‘’Böylece vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği e-ihale yöntemiyle tasfiyelik araç ve eşya satışından geçen yıl 246 milyon lira hasılat elde edildi” dedi.

VATANDAŞTAN YOĞUN İLGİ

İhaleye girilmesindeki coğrafi ve mekansal kısıtların ortadan kaldırıldığını, işlemlerin basitleştirildiğini dile getiren Pekcan, www.eihale.gov.tr adresinden ve e-Devlet üzerinden ihalelere erişebileceğini hatırlattı. Ruhsar Pekcan, ‘’Açık teklif yöntemiyle e-ihale usulünün getirilmesinin ardından kayıtlı üye sayısının daha da arttığını gördük. Haziran 2018’de 125 bin olan kayıtlı üye sayısı 360 bine ulaştı. Vatandaşlarımızın sisteme kolayca erişebilmesini sağlayan mobil uygulama, 300 bin vatandaşımız tarafından indirilmiş durumda” diye konuştu.

% 10’U TUTARINDA TEMİNAT

Tüm vatandaşların e-ihaleye ücretsiz üye olabileceğinin altını çizen Pekcan, ihalelere ilişkin sistemde tüm bilgilerin yer aldığına dikkati çekti. Bakan Pekcan, şöyle devam etti: ‘’İhaleye çıkan araç veya eşyanın fotoğraflarını, videosunu, özel olarak aranan şartlar ve alınması gereken belgelerin bilgisini görmek mümkün. Katılımcılar dilerse teklif vermek istedikleri eşya veya aracı yerinde de görebiliyor. Teklif verilmek istenen ihale için ihaleye esas bedelin yüzde 10’u tutarında teminat bulunması gerekiyor.

Üyelerin bir ihaleye teklif vermeleri halinde, ihaleye esas bedelin yüzde 10’u kadar tutar sistem tarafından kişinin teminatından bloke ediliyor. İhale süresi sona erdiğinde en yüksek teklif vermiş olan ihaleyi kazanıyor. Ayrıca, ihaleyi kazanan kişi ihale bedelini yatırıp eşyasını teslim alana kadar, ikinci en iyi teklif veren kullanıcının da teminatı sistemde bloke ediliyor. Diğer tüm katılımcıların teminatları ise serbest bırakılıyor ve bu sayede teminatların diğer ihaleler için de kullanılmasına imkanı tanınıyor.”

BEDELSİZ VERİLİYOR

Ruhsar Pekcan, Ticaret Bakanlığınca insani yardım, sosyal sorumluluk ve eğitim projelerine katkı sağlamak amacıyla tasfiyelik hale gelen bazı eşya ve araçların kurumlara bedelsiz verildiğini belirterek, ‘’Geçen yıl 16,8 milyon lira değerinde tasfiyelik eşya ve araç Türk Kızılay ve AFAD gibi kurumlara bedelsiz tahsis edildi” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X