E-ticaret portalına ‘güven’ damgası

E-ticaret portallarına da ‘güven’ damgası oluşturduklarını belirten Bakan Ruhsar Pekcan, ”En kısa zamanda devreye girecek. Kullanıcılar daha güvenli alışveriş yapabilecekler” dedi.

E-ticaret portalına ‘güven’ damgası

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, e-ticaret portallarına da ‘güven’ damgası oluşturduklarını söyledi. 

Pekcan, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Delegeler Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir ürünleri tüketmesi, Türk malı algısının güçlenmesi için çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Bu çerçevede, Bakanlık olarak tüm paydaşlarla beraber ‘Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı’na tam destek verdiklerini anlatan Pekcan, ”Üstümüze düşen her türlü görevi yapıyoruz. Bu kapsamda, Hal Kanunu olarak bilinen 5957 sayılı Kanunu değişikliğine ilişkin çalışmalarımızı hızlandırdık. Haksız fiyat artışlarının önlenmesi yönünde çalışmalarımızı güncelliyoruz. Bir yandan da iç piyasada spekülasyon yaratarak tüketicimize zarar veren uygulamaların önüne geçmek için denetimlere devam ediyoruz” dedi.

İHRACATÇI İÇİN ÖZEN GÖSTERİYORUZ

Kendisinin de serbest piyasa ekonomisinden yana olduğunu dile getiren Bakan Pekcan şunları kaydetti: ”Bu denetimleri bu geçiş döneminde zorunlu olduğumuz için gerçekleştiriyoruz. Bu süreci atlatır atlatmaz bu denetimlere son vereceğiz. Ancak sizlerin de bildiği gibi bazı fırsatçılar yüzde 200-300 fiyatlara aşırı zam yapmışlar, bunları tespit ettik, bu firmalarla, üreticilerle iletişime geçtik, kendilerinden savunma istedik, etiketlerde hatalar tespit ettik ve bu yönde de cezaları uyguladık. Ancak sizlerin bu süreçten zarar görmemeniz için gereken özeni ve hassasiyeti gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz.” 

KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK

Pekcan, meslek örgütleri ve STK’larla istişareye büyük önem verdiklerini vurgulayarak, STK’lardan bakanlığa iletilen talepleri hızlı biçimde değerlendirip kendilerine etkin şekilde geri dönüş yaptıklarını kaydetti. Göreve ilk başladığı günlerde TİM dahil olmak üzere farklı STK’lardan 300’ün üzerinde talebin bakanlığa iletildiğinin altını çizen Pekcan, “Bu doğrultuda çalışma grubu kurduk. 332 STK talebi geldi. 270’i bakanlığımız yetkisinde. 62 adedi de ilgili bakanlıklara iletilmiştir. Bu taleplerin her birini değerlendirip STK’larımıza geri bildirimde bulunduk ve bulunuyoruz. Kapımız her zaman iş insanlarımıza ve onları temsil eden STK’larımıza açıktır. Özellikle ihracatçılarımız başımızın tacı” diye konuştu. 

GÜMRÜK SÜREÇLERİNDE DİJİTALLEŞME

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi yönünde ihracatçılar ve partnerlerinden aktif çalışmalar beklediklerini ifade ederek şöyle devam etti: “Bu çerçevede dış ticaret ve gümrük süreçlerinde tam dijitalleşmeye çok önem veriyoruz. Verimsizlikleri gümrük kapılarımızı modernize ediyoruz. Sizlere bir müjde vereyim. İki gün önce Tekirdağ limanını pilot liman olarak seçtik gemi daha limana gelmeden hazırlık mektubunu sunduğu andan itibaren gümrük işlemlerini başlattık ve gemi limana yanaştığında gümrük işlemleri başlamıştı. Güvenilir firma ham madde ithalatlarında hiçbir şekilde zaman kaybı olmadan ithalat işlemlerinin hızlı şekilde gerçekleştirilmesine başlamış olduk. Menşe şahadetnamelerinin elektronik ortamda düzenlenebilmesi için düzenlemeler yaptık. Gümrüklerimizin yüzde 100 ditjitalleşmesini sağlayacağız. E-İhale sistemini daha verimli ve kullanıcı dostu hale getirdik. E-ticaret portallarına da şimdi güven damgası oluşturduk. En kısa zamanda devreye girecek. Kullanıcılar hangi portalların güven damgası varsa buralardan daha güvenli alışveriş yapabileceklerine inanacaklar.

”YENİ BİR HİKAYE YAZACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TİM Delegeler Çalıştayı’nın açılışında yaptığı konuşmada, ‘Her ne pahasına olursa olsun orta gelir tuzağından kurtularak, yeni bir ruh ve atılımla yeni bir hikaye yazacağız. Bu çerçevede, üretim ve ihracata dayalı büyüme hedefimiz yüksek teknolojiye dayalı ve yüksek katma değerli ürünlerimizle hayata geçmelidir’ dedi.

İHRACATIN 14 MİLYAR $’LIK KISMINI TL İLE YAPIYORUZ

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, şu anda ihracatın yüzde 8,8’i, yani 14 milyar dolarlık kısmını, TL ile yaptıklarını belirterek, “10 binden fazla firmamız, 133 ülkeye TL kullanarak mal satıyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X