E-ticaretin yüzde 30’u kaçak

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Emre Ekmekçi, Türkiye’deki e-ticaretin yüzde 30’unun kaçak olduğunu belirterek, ”Bu durumun devlete vergi kaybı yıllık 1 milyar liradan aşağı değil, ekonomik kaybı ise yaklaşık 3 milyar lira” dedi.

E-ticaretin yüzde 30’u kaçak

Ekmekçi, yaptığı açıklamada, e-ticaretin Türkiye’de çok hızlı büyüdüğünü, hemen hemen her sektörün bu alana dahil olduğunu kaydetti.

2020 yılında Türkiye’deki e-ticaret sektörünün yüzde 30’unun sınır ötesi korsan ticaretten gelmesini beklediklerini ifade eden Ekmekçi, ”Yüzde 30 kayıp var ve bu yüzde 30 kaybın cari açığa etkisi tahmini 8 milyar lira. Şu anda e-ticaretin yüzde 20’si yurt dışından kaçak. Buna yüzde 10’luk sosyal medya kaçağını da koyarsak Türkiye’deki e-ticaretin yüzde 30’u kaçak. İleride bu, yüzde 40 kaçağa kadar gidecek. Bu durumun devlete vergi kaybı yıllık 1 milyar liradan aşağı değil, ekonomik kaybı ise yaklaşık 3 milyar lira” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X