Ebeveynlere diş sağlığı eğitimi

Çocuklarda Ağız ve Diş Sağlığı ile ilgili merak edilenlere, Medicana Bursa Hastanesi Uzman Diş Hekimi Azize İpek Turşucular cevap verdi. Turşucular velilere diş fırçalamanın önemi ve diş fırçalamanın nasıl olacağı konularında bilgiler verdi.

Ebeveynlere diş sağlığı eğitimi

Turşucular, “Parmak fırça yardımı ile sabah akşam yatmadan önce dişler fırçalanmalıdır. Fırçaya izin vermeyen bebeklerin dişleri temiz bir tülbent yardımı ile silinmelidir. Her beslenmenin ardından bebeğe içirilen su, ağızda besin artıklarının birikimini önler” dedi.

Süt dişlerinin genellikle 6 aylıkken çıkmaya başladığının altını çizen Turşucular, “20 dişin tümü 3 yaşına kadar tamamlanmış olur. 6 yaş itibari ile sürmeye başlayan daimi dişlerle birlikte 13 yaşına kadar devam edecek olan karışık dişlenme dönemi başlar. Süt dişlerindeki çürüklerin bu dönemde sürekli dişlere de bulaşma ihtimali olduğu için, süt dişlerinin çürümemesi için sürdüğü andan itibaren fırçalanmalıdır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X