Ecrin için süre azalıyor! Boyu uzadıkça ameliyat olması gerekiyor, tek çare…

Sakarya’nın Karapürçek ilçesinde yaşayan Ecrin Selim, doğuştan omuriliğinde 2 kemiğin eksik olması sebebiyle birçok kez ameliyat oldu.

Ecrin için süre azalıyor! Boyu uzadıkça ameliyat olması gerekiyor, tek çare…

Omuriliğinde eksik olan 2 kemiğin yerine takılması gereken parçaların 110 bin lira tuttuğunu ve SGK’nın karşılamadığını öğrenen aile ise Sakarya Valiliği’ne başvurarak yardım istedi.

Ecrin yardım bekliyor

Talepleri kabul edilen aile, Valilik onayı ile kızları için yardım kampanyası başlattı.

KÜÇÜK KIZLARINI KAYBETTİLER

Hidrosefali hastası olan 3 yaşındaki kızları Ümmügül’ü 13 Ocak 2018’de kaybeden aile, büyük kızları Ecrin’in yatağa bağımlı kalmaması için hayırseverlerden yardım istedi. Baba Yakup Selim, “Kızımın ameliyat olması için 110 bin TL’lik bir aparata ihtiyaç var. Eğer bu ameliyat olmazsa 6 ayda bir boyu uzadıkça ameliyat olması gerekiyor. Bu vücudun içerisine takılabilen ayarlanabilir parçayla boyu uzadıkça ameliyat olmadan parçalar ayarlanabilecek. Bunun için bir yardım kampanyası başlattık” dedi.

“SÜREMİZ AZALIYOR”

Ecrin’in 3 ay içinde ameliyat olması gerektiğini belirten baba Yakup Selim, “Ecrin’in 23 Nisan’ın hemen sonrasında ameliyat olması gerekiyor ve bu yüzden kampanyamızı devam ettiriyoruz. Şu ana kadar 5-6 bin TL kadar bir meblağ toplandı. Süremiz kısalıyor, 3 ay bir zamanımız kaldı ameliyat için. Bu sürede yardımseverlerden destek bekliyoruz. Maddi durumu iyi olan büyüklerimizden destek bekliyoruz. Ecrin ameliyat olmazsa yürümede sıkıntı yaşayacak. Ameliyat olursa daha rahat yürüyecek ve kimseye bağımlı yaşamayacak. Şu anda ev içerisinde tek başına gezebiliyor ancak dışarıda yanında olmamız gerekiyor. Elinden tutmadan merdiven çıkamıyor. Kimseye bağımlı olmaması için bu ameliyatı olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X