Edebiyatçılar ‘Öykü Tepesi’nde buluştu

Bursa Yazın ve Sanat Derneği (BUYAZ) tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen ‘Yaz Toplantısı’, yazar Şükrü Bilgiç’in “Öykü Tepesi” adını verdiği evinde gerçekleştirildi.

Edebiyatçılar ‘Öykü Tepesi’nde buluştu

ÖMER BİLİK

Mudanya ilçesine bağlı Tirilye beldesinde yaşayan Şükrü-Habibe Bilgiç’in ‘Öykü Tepesi’ adını taşıyan evinde bir araya gelen Bursa’nın edebiyat hayatına emek vermiş çok sayıda şair ve yazar, kültür sanat hayatına ait güncel konuları ele aldı. Toplantıya, Nilüfer Belediyesi Melih Elal Okuma Grubu ve Felsefe Grubu gönüllüleri de katıldı. 

Öykü ve deneme yazarı Şükrü Bilgiç’in yaptığı konuşmayla başlayan toplantıda Çinikitap ve Alp Yayınları sahibi Fehmi Enginalp edebiyat ve sanata dair gündemi değerlendirdi. 

YENİ ÜRÜNLER…

‘Yaz Toplantısı’ adını taşıyan etkinlikte, Eliz Edebiyat dergisi sahibi şair Hilmi Haşal da bir konuşma yaparak dergilerin yayın seyrine dikkat çekti. Şair ve yazarlardan yeni ürünler beklediğini söyleyen Haşal, dünyayı kasıp kavuran ekonomik ve elektronik baskı atmosferine kayıtsız kalamayan edebiyatçıların aklını, kalbini ve kalemini sorunlara adaması gerektiğini belirtti.

BUYAZ Derneği Başkanı Güney Özkılınç ise toplantıda, Bursa’nın edebiyat ve sanat çevresinin birlik ve dayanışma göstergesi olan etkinliklerinin önemine işaret etti. Özkılınç konuşmasında, edebiyat topluluklarının her kent için kültür varlığı anlamına geldiğini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X