Efsane geri dönüyor! Bursalı vekil son noktayı koydu

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, Bursa Devlet Hastanesi’ndeki isim karışıklığıyla ilgili son noktayı koydu.

Efsane geri dönüyor! Bursalı vekil son noktayı koydu

Kimden çıktı, nasıl yayıldı bir türlü anlaşılamadı, ama son yıllarda Bursa Devlet Hastanesi demek yerine Muradiye Devlet Hastanesi tarifi çok yayıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşen AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin karışıklığa “Kurulduğu yıldaki adıyla, Memleket Hastanesi olarak açılacak” diyerek son noktayı koydu. Esgin, yıllar önce de Memleket Hastanesi tabelasını depoda bulup çıkarmıştı.

Haberi, Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinden okuyucularıyla paylaştı.

Efsane geri dönüyor, Memleket Hastanesi ile karışıklık bitiyor!

Doğrusu… Kimden çıktı, nasıl yayıldı anlaşılamadı. Yılların Bursa Devlet Hastanesi bir anda Muradiye Devlet Hastanesi olarak konuşulmaya ve yazılmaya başlandı.

Her duyduğumuzda “Muradiye’de Devlet Hastanesi mi var?” diye sorduk,

Öyle ya…

Yıllarca Bursa kent merkezine tek hastane olarak hizmet eden Bursa Devlet Hastanesi konum olarak Hisar’da. Muradiye ile arasında da 5 mahalle var.

Sanıyoruz…

SSK Çekirge Hastanesi’nin sağlıkta dönüşüm kapsamında Çekirge Devlet Hastanesi olmasıyla başlayan ve Çekirge gibi bir semt adıyla eşleştirilen bir süreç oluştu. Sonra da yayıldı, gitti.

İşte…

Bursalıların kafasını karıştıran hastane adı konusunda çözüme yönelik adım AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’den geldi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile görüşmesinden sonra “Şehir Hastanesi’ne taşındığı için kapanan Bursa Devlet Hastanesi’nin 400 yataklı bölge hastanesi olarak yeniden açılacağını” açıklayan Dr. Esgin, adını da söyledi:

“Adı Memleket Hastanesi olacak.”

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X