Eğitimciler yarıyılı değerlendirdi

Türk Eğitim-Sen 1 ve 2 No’lu şubeleri ile Eğitim-İş Şubesi, düzenledikleri basın toplantısıyla, 2018-2019 eğitim-öğretim yılının ilk dönemini değerlendirdiler.

Eğitimciler yarıyılı değerlendirdi

DERYA DEMİR-HATİCE DAL

İlk yarıyılın belirsizlik içinde bittiğini söyleyen Türk Eğitim-Sen 2 No’lu Başkanı Fatih Gümüş, “Öğretmenlerimizin statütelerinin, itibarlarının artırılması, hak ettikleri konuma ulaşmaları için toplumun her kesimi el ele vermelidir. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılarak, öğretmenliğin saygınlığı korunmalı ve statüsü sağlam bir zemine oturtulmalıdır.

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçmek amacıyla Şiddet Önleme Kanunu’nun çıkarılmalıdır. 3600 ek gösterge sözünün de yerine getirilmesini bekliyoruz” diye konuştu. Türk Eğitim-Sen 1 No’lu Başkanı Metin Öksüz de, “Sözleşmeli kölelik son bulmalıdır. Sözleşmeli öğretmenlik kaldırılmalı, bu yapılana kadar da tüm sözleşmeli öğretmenlere tayin hakkı verilmelidir. Ayrıca, adaletsizliğin aracı olan mülakatların da kaldırılmasını istiyoruz” dedi. 

“BURSA SINIFTA KALDI”… 

Eğitim- İş Sendikası Şube Başkanı Özkan Rona da, Bursa’nın eğitim alanındaki karnesini ortaya koydu. Bu yıl binlerce öğrencinin kontenjan yetersizliği ya da komisyon yerleştirmesi nedeniyle istemedikleri okullarda okumak zorunda bırakıldığını öne süren Rona, “Bursa LGS’de 81 il içinde 46. sırada yer alarak, Türkiye ortalamasının gerisinde kaldı.

Bursa, altyapı eksikliği, bina ve derslik yetersizliği,  kaynak ayrılamaması, kalabalık sınıflar, okullar arasındaki nitelik farklılıkları, eğitim planlamalarındaki hatalar, okul türlerinde dayatmalar, yandaş kadrolaşma nedeniyle okulların iyi yönetilememesi, gibi sebeplerle eğitimde ciddi biçimde irtifa kaybediyor. Bursa eğitimde bu tabloyu haketmiyor” dedi. 

Dülger’den yarı dönem mesajı

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger de yayınladığı mesajda 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemini değerlendirdi. Mesajında öğretmenlere, velilere ve öğrencilere ayrı ayrı seslenen Dülger, Bursa’ya yakışan eğitim hizmetini sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Dülger, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Kıymetli meslektaşlarım; ellerinizde şekillenecek olan geleceğimiz; bugün bir fidan, yıllar sonra ise gölgesinde sakin, huzurlu ve mutlu bir hayat süreceğimiz bir gelecek olacak. ‘Eğitimde 2023′ ideallerine siz değerli meslektaşlarımın yüksek katkıları sayesinde, yetiştirdiğiniz ufku geniş, ilim ve hikmet sahibi, sorgulayan, nitelikli nesillerle birlikte ulaşacaktır.

Kıymetli velilerim; sizlerle birlikte karne heyecanını paylaşıyorum. Sadece kendi çocuğunuzun geleceğini değil ülkemizin de geleceğini sizlerin şekillendirdiğinizi, yapmış olduğunuz bu kutsal görevde yanınızda olacağımızı bilmenizi isterim.

Çocuklarımızın bugün aldığı karneler onların sadece başarı ya da başarısızlık göstergesi değildir. Kıymetli öğrencilerim; ülkemizi sosyal, ekonomik ve bilimsel açıdan muasır medeniyetler seviyesine getirecek ve geleceğimize yön verecek yarının büyükleri sizlersiniz. Gelecek, sizlerle birlikte gelecek. Tüm idarecilerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi çalışmalarından dolayı kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir tatil geçirmelerini diliyorum.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X