Eğitimde ALO 147 sevinci

Yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, ALO 147 şikayet hattının kapatılacağını açıklamasına Bursa eğitim camiasından da olumlu tepkiler geldi. Eğitimciler, yeni bakandan öğretmeni değerli kılacak politikalar da bekliyor.

Eğitimde ALO 147 sevinci

HATİCE DAL 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, ALO 147 şikayet hattının kaldırılacağı sinyalleri vermesine eğitim camiasından olumlu tepki geldi. Bakanın icraatı son derece olumlu karşıladıklarını belirten Bursalı eğitimciler, Bakandan öğretmeni değerli kılacak politikalar beklediklerini kaydetti.

Eğitim-İş Şube Başkanı Özkan Rona, ALO 147’nin kaldırılmasını son derece önemsediklerinin altını çizerek, “Bakanlık, öğretmene değer veren bir politika uygulayacaksa, bu tutum il milli eğitim müdürlüklerinde de yaşam bulmalı.

Öğretmenlere yağmur gibi disiplin cezası yağdıran ve sürgün cezası uygulayan Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ya bu anlayışa uygun bir tutum takınmalı ya da  Bakanlıkın bu iyimser yönetim anlayışına uyum sağlayacak yeni bir İl Milli Eğitim Müdürü göreve gelmeli.

Öğretmenlerin verimli çalışabilmeleri için öncelikle onları motive edebilecek, ceza yerine ödüllendirmeyi değerli bulan anlayışta yöneticilerle başarı yakalanabilir” dedi. 

PERFORMANS SİSTEMİ DE KALDIRILSIN 

Öğretmenin itibarının ülkenin geleceği olduğunu dile getiren Türk Eğitim- Sen 1’nolu Şube Başkanı Metin Öksüz de, “Milli eğitimin başında eğitim kökenli birinin olması bizleri umutlandırdı.

Bizim sendika olarak Selçuk’tan beklentimiz, öğretmenin itibarını arttıracak ve değerli hissettirecek çalışmaların yapılması. Öğretmeni itibarsızlaştıran politikaların başında da ALO 147 geliyordu.

Öğretmen şikayet hattına dönüşen ve değersizleştirip itibarsızlaştıran bu hattın kaldırılmasını olumlu buluyoruz. Öğretmen performans sisteminin de kaldırılmasını talep ediyoruz” diye konuştu. 

1 YILDA 5 BİN 200 ŞİKAYET 

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında sadece Bursa’da 30 bin eğitim çalışanından 5 bin 200’ünün ALO 147’ye şikayet edildiğine dikkat çeken Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Fatih Gümüş ise, “Milli Eğitim Bakanı’nın ilk icraatının ALO 147’nin kapatılması olmasının son derece önemli. ALO 147 zamanla eğitim çalışanlarının tepesinde adeta bir demokrasi kılıcı hüvviyetine bürünmüştür.

Bu manada bu hattın kaldırılacak olması bizlerin verdiği mücadele açısından sevindirici hale gelmiştir. Eğitim kökenli bir Milli Eğitim Bakanı, eğitim camiası adına bir şans. Eğitim camiasının beklentileri bu doğrultu da yüksek ve bizler destekçisi olacağız” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X