Ek tedbirler alınıyor

Brüksel’deki terör saldırılarının ardından Avrupa ülkeleri alarma geçti. Güvenlik önlemleri artırılırken, tüm sosyal etkinlikler iptal edildi, okullar, alışveriş merkezleri, sinemalar ve tiyatroların kapatıldığı Belçika’da polis birçok noktaya baskınlar d

Ek tedbirler alınıyor

Saldırıların ardından İngiltere Başbakanı David Cameron, ülke genelinde limanlarda, havalimanlarında, tren garlarında ve metro istasyonlarında polisin görünürlüğünün artırılacağını ifade etti. Ülkede tüm kilit noktalardaki güvenlik önlemlerinin artırıldı. Almanya sınırlarındaki güvenlik önlemleri de artırıldı. Gümrük kapılarında emniyet güçleri görevlendirildi. Başta Frankfurt Havalimanı olmak üzere tüm havalimanlarında uzun namlulu silahlar taşıyan polisler devriye görevine başladı. Ülkede gerektiği takdirde araçlarda kimlik kontrolü yapılırken, Berlin’in Tegel Havalimanı’nda da ziyaretçi terası kapatıldı.

Hollanda’da başta sınırlarda olmak üzere havalimanları, garlar, metro istasyonları ve resmi kurumlarda güvenlik önlemleri artırıldı. Saldırı ihtimalinden şüphelenilen Hoofddorp, Amersfoort ve Amsterdam garları boşaltılarak arama yapıldı. İsviçre’de de havalimanları, tren istasyonları ve sınır kontrol noktalarında ek tedbirleri alındı. Avusturya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya da Brüksel’deki terör saldırılarından sonra güvenlik önlemlerini artıran Avrupa ülkeleri arasında yer aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X