Ekmek sepetine bir tutam tuz koyarsanız…

Mutfağın olmazsa olmazı haline gelen ekmekleri hem taze tüketmek hem tasarruf yapmak hem de israf etmemek adına bilmeniz gereken en önemli noktaları sizlerle paylaşacağız.

Ekmek sepetine bir tutam tuz koyarsanız…

Ekmeği ihtiyacınız kadar almaya özen gösterin ve mutlaka taze ekmek alın.
 

ekmek2

Ekmeği saklarken naylon torbalara koymayın. Ağzı kapalı kutular, büyük bez torbalar çok daha iyi olacaktır.

Ekmek sıcakken kabuklarını koparırsanız hızlı bayatlamasına neden olabilirsiniz.

tuz

Ekmeği dilimleyerek tüketmek bayatlamanın önüne geçer ve uzun süre taze kalır.

Ekmeği sakladığınız kabın içine bir miktar tuz serpin. Bu yöntem ekmeklerin daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olacaktır.

Artan ekmekleri bir poşete koyup derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Yemeden 45 dakika önce ekmekleri buzluktan çıkarın. Ekmekler çözüldükten sonra fırına verip ısıtabilirsiniz. İlk günkü gibi tazecik kalacaktır.

derin dondurucu

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X