Ekonomik hareketliliği hızlandıracak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, KOBİ’ler için sağlanan 20 milyar liralık destek paketinin sanayi ve ihracata olumlu yansıyacağına inandığını belirtti.

Ekonomik hareketliliği hızlandıracak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, KOBİ’ler için sağlanan 20 milyar liralık destek paketinin sanayi ve ihracata olumlu yansıyacağına inandığını belirterek, “Türkiye ekonomisinin temelini oluşturan KOBİ’lerimiz için her şeyden önce büyük bir moral kaynağı olacak bu destek paketi, son dönemde yavaşlayan ekonomik hareketliliğimizi de yeniden hızlandıracaktır” dedi. Girişimcilere tahsis edilen bu kaynağın ülkeye üretim, istihdam ve ihracat olarak döneceğini anlatan Burkay, Türkiye ekonomisinin içerisinde bulunduğu dengelenme sürecinde kamu, reel sektör ve finans sektörünün birlikte mücadelesinin oldukça önemli olduğunu vurguladı.

ÖNEMLİ BİR İŞBİRLİĞİ

Finansman maliyetinin oldukça yüksek olduğu bir dönemde firmaların en önemli talepleri arasında yer alan finansmana kolay erişimin sağlanması noktasında 13 bankanın bir araya gelerek hazırladığı destek kredisinin, finans sektörü ile reel sektörün güçlü işbirliğinin önemli bir göstergesi olduğunu kaydeden Burkay, ”Bizler birlikte çalıştığımız müddetçe her türlü zorluğun üstesinden geliriz. İnşallah yeni reformlar, destek ve önlem paketleriyle birlikte 2019 yılı ve sonrasında ülkemiz büyüme hedeflerine daha emin adımlarla yürüyecektir. BTSO olarak bizler de üyelerimize uygun koşullarda finansman desteği sağlamak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X