Ekonomiyi yürütmek için çalışıyoruz

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, önemli risklerle karşı karşıya olan ekonomiyi yürütmek için çalıştıklarını belirtti.

Ekonomiyi yürütmek için çalışıyoruz

Powell, Fed’in Wyoming eyaletinin Jackson Hole kasabasında düzenlenen ‘Para Politikasında Zorluklar Sempozyumu’nda ABD ekonomisi ve para politikasına ilişkin bir konuşma yaptı. Konuşmasında gelecek dönemde faiz indirimi konusunda nasıl bir yol izleneceğine dair net bir sinyal vermeyen Powell, hazirandan beri kullandığı ‘Genişlemeyi sürdürmeye uygun bir şekilde davranacağız’ ifadesini kullandı. ABD’nin ticaret politikasını Fed’in belirlemediğini, bu politikanın belirleyicisinin hükümet ve kongre olduğunu hatırlatan Powell, ‘’Önemli risklerle karşı karşıya olan ekonomiyi yürütmek için çalışıyoruz… Para politikası, tüketici harcamalarını, yatırımları ve kamu güvenini desteklemek için çalışan güçlü bir araç olsa da uluslararası ticaret için yerleşik bir kural sağlayamaz” dedi.

GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ

Fed’in gelen verilere bakarak ticaret politikasının ekonomik görünümü nasıl etkilediğini incelediğini vurgulayan Powell, ABD ekonomisinin olumlu bir konumda bulunduğunu ve istihdamın sağlam olduğunu kaydetti. Jerome Powell, yükselen ücretlerin tüketimi desteklediğine ve büyümenin ılımlı kaldığına işaret etti. Fed’in riskleri değerlendirerek uygun politikayı belirlediğinin altını çizen Powell, yüzde 2’ye yakın enflasyon oranı hedefiyle ABD ekonomisinin büyümesini sürdürmesine uygun bir şekilde davranacaklarını söyledi. Powell, Çin’in ithalata yönelik yeni vergilerini, özellikle Almanya ve Çin’de olmak üzere küresel yavaşlamaya dair daha fazla kanıtı, artan anlaşmasız Brexit ihtimalini, Hong Kong’da yükselen tansiyon gibi jeopolitik gelişmeleri takip ettiklerinin altını çizdi. ABD Başkanı Trump ise, Twitter’dan yaptığı paylaşımda ‘‘Alışıldığı gibi Fed hiçbir şey yapmadı” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X