Elektrik ve doğalgazda 34 bin başvuru

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu yılın ilk 10 ayında sadece Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) elektrik ve doğal gazla ilgili yaklaşık 34 bin başvuru geldiğini ifade etti.

Elektrik ve doğalgazda 34 bin başvuru

Dönmez, ‘Enerji Tüketici Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’de 54 milyon elektrik ve doğal gaz abonesi, 23 milyon petrol ve akaryakıt tüketicisi, tahmini 5 milyon kömür kullanan hane ve sanayi ile toplamda 80 milyonun biraz üzerinde noktaya hizmet veren şirketlerin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile ilişkili olduğunu söyledi. Bakanlığın tüketicilerle ilişkilerde izleme, denetim ve iletişimden oluşan 3 ayaklı bir stratejisi olduğunu belirten Dönmez, kurumlara gelen öneri ile şikayetleri her ay izlediklerini kaydetti.

Dönmez, ‘’Bunları düzenli olarak konularına göre raporluyor, sorunların hangi konularda yoğunlaştığını tespit ediyoruz. Bu yılın ilk 10 ayında sadece CİMER’e elektrik ve doğal gaz ile ilgili yaklaşık 34 bin başvuru geldi. Bilgi edinme ve kurumlarımıza gelen diğer başvurular bu rakamın dışında. Tüketicilerimizin rahatsız olduğu yerlerde düzenlemeler yapıyoruz.

Hizmet kalitesinin artması için Türkiye’yi diğer ülkelerle kıyaslıyoruz. Tüketici refahını dengede tutmaya çalışıyoruz. Özellikle Avrupa’da ay ay yayınlanan Avrupa başkentlerdeki elektrik ve gaz konut fiyatlarını istisnasız takip ediyoruz. Ankara, kilovatsaat başına 2,1 euro/cent olan gaz bedeli ile 1 Ekim’deki fiyatlarla bile Avrupa’nın en ucuz gaz satışı yapılan başkenti durumunda” dedi.

EN DÜŞÜK ÜÇÜNCÜ ELEKTRİK FİYATI

Avrupa’da Mart 2017’den bu yana elektrik, Eylül 2017’den bu yana da gaz fiyatlarının arttığının belirlendiğine dikkati çeken Dönmez, ‘’Türkiye hala Avrupa’da en düşük üçüncü elektrik fiyatına sahip ülke. Satın alma paritesi ile düzeltme yapılsa da Makedonya, Litvanya, Bulgaristan gibi ülkelerin de altında bir elektrik fiyatına sahibiz.

Akaryakıtta da benzer durumlar söz konusu. Türkiye, benzin fiyatlarında Rusya, Belarus ve Moldova’nın arkasından Avrupa’da en ucuz benzinin satıldığı ülke” diye konuştu.

Bakan Dönmez, sektörü her noktada izlediklerini ve tüketicinin durumunu dikkate aldıklarına vurgu yaptı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz da, EPDK’nin tüketici odaklı bir kurum olduğunu ve tüketicinin memnun olmadığı bir piyasanın sağlıklı işleyemeyeceğini dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X