Elektronik atıklar geri kazanılıyor

Yıldırım Belediyesi, çevreye zarar veren aynı zamanda da ülke ekonomisi için değer taşıyan elektrikli ve elektronik atık eşyaları ekonomiye geri kazandırmaya devam ediyor.

Elektronik atıklar geri kazanılıyor

Yıldırım Belediyesi, son 3 yılda 17 bin 970 kilo atık pil ve 6 bin 270 adet elektronik atığı geri dönüşüme kazandırdı. Küçük elektronik atıklar toplama noktalarına bırakılırken, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, pişirme cihazları, elektrikli süpürge ve halı yıkama cihazları gibi büyük atıklar için belediye ekipleri çağrılabiliyor.

Geri dönüşümün sadece Yıldırım ve Bursa’nın değil Türkiye’nin ve dünyanın geleceği için hayati bir konu olduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Elektronik atıkların ekonomik değerinin bulunmasının yanı sıra bunlar doğru değerlendirilmediğinde insan sağlığı ve çevre için de ciddi tehdit oluşturabiliyor.

Bu bilinçle ekiplerimiz, ücretsiz olarak alınan elektronik atıklar ‘tekrar kullanılabilir’, ‘geri dönüştürülebilir’ ya da ‘imha edilmelidir’ şeklinde sınıflara ayrılarak gerekli işlemler yapılıyor.

Bu alanda fark oluşturan projelerimizi artırarak, öncü belediye olmayı sürdüreceğiz. Bu çalışma bir belediyecilik hizmetinden ziyade bizim gelecek nesillere borcumuz. Unutmayalım ki yeşil ve temiz bir dünya atalarımızın bize mirası değil, çocuklarımızın emanetidir” diye konuştu. 

Atık elektrikli ve elektronik eşyaların geri dönüşüme kazandırılması ile doğal kaynakların korunması yönünde önemli bir adım atılıyor. Diğer yandan enerji tasarrufu sağlanıyor ve doğaya bırakılan atık miktarı azalıyor.

Türkiye’de yıllık 500 bin ton elektronik atık meydana gelirken, bunun sadece yüzde 1’i geri dönüştürülebiliyor. Geleceğe yatırım niteliğini de taşıyan geri dönüşüme büyük önem veren Yıldırım Belediyesi, bu miktarın çok daha yukarılara çekilmesini hedefliyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X