Emekleyerek gelen yürüyerek çıkıyor

Kanuni Sultan Süleyman Han’ın şifa bulduğu kaplıcalar, fizik tedavi ve romatizma hastalarına şifa dağıtmaya devam ediyor.

Emekleyerek gelen yürüyerek çıkıyor

Geçmişi Roma dönemine dayanan ve 600 yıldır hamam olarak şifa dağıtan Kükürtlü Kaplıcası, 40 yıldır da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde romatizma ve fizik tedavi hastalarına hizmet veriyor. Osmanlı padişahı I. Murad tarafından 1380 yılında hiçbir vakfa bağışlanmadan parasız olarak kullanılmak üzere yaptırılan Kükürtlü Kaplıcası, gut hastası olan Kanuni Sultan Süleyman Han’ı da ağırlamış. 

KAPLICA SUYUNDA ŞİFA 

Suyunun kalitesi sebebiyle Uludağ Üniversitesi Rehabilitasyon Merkezi’ne emekleyerek giren hastalar tedavinin sonunda yürüyerek çıkıyor. Hastalara kaplıca tedavisinin yanında kliniklerde fizik tedavi hizmeti de veriliyor. Burada tedavi gören hastalar, kaplıca suyunda hastalıklarına şifa buluyor. Kaplıcalara gelen hastalar, muayene edildikten sonra rahatsızlıklarına göre kaplıca ve fizik tedavisi gördükten sonra odalarda dinlenmeye alınıyor. Merkeze romatizmalı hastalıklar, ortapedik rehabilitasyon, bel, diz ağrıları, kireçlenmeler, el yaralanmaları ve kırıkları olan hastalar geliyor. 

KAPSAMLI REHABİLİTASYON PROGRAMI

Uludağ Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lale Altan İnceoğlu, “Burada fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri veriyoruz. Ağırlıklı romatizmalı hastalıklar, ortapedik rehabilitasyon, bel, diz ağrıları, kireçlenmeler, el yaralanmaları ve kırıkları olan hastalar geliyor. Onların hem ağrılarını gidermeye hem de hareket kısıtlılıklarını iyileştirmeye çalışıyoruz. Merkezde geniş havuzlar, tedavi odaları ve egzersiz salonları var. Hastaların seviyelerine göre egzersizlerini yaptırıyoruz. Gereken hastalara aerobik yaptırıyoruz. Çok kapsamlı bir rehabilitasyon programını burada uygulayabiliyoruz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X