Emekli büyümeden pay istiyor

Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Bursa Şubesi Başkanı Günay Onayman, maaşların enflasyon oranı kadar artırılması uygulamasından vazgeçilmesi gerektiğini belirterek, büyümeden emeklilere pay verilmesini istedi. 

Emekli büyümeden pay istiyor

ASLIHAN AYDIN

Emekli-Sen üyeleri, dün Fomara Meydanı’nda eylem yaparak, maaş zamları ile ilgili taleplerini sıraladı. Günay Onayman burada yaptığı basın açıklamasında, emekli maaşlarının ülke koşullarına uygun, insanca yaşanacak düzeye çıkartılması için gerçek bir intibak yasasının şart olduğunu ifade etti. Yıl içinde iğneden ipliğe her şeye zam geldiğine dikkat çeken Onayman, “Her yıl emekli aylıklarının, bir önceki altı aylık dönem için açıklanmış olan TÜFE artış oranı kadar artırılması uygulamasına devam edilmektedir. Gerçekçi olmayan enflasyon rakamları ile emekli aylıklarımız günden güne erimeye devam etmektedir” dedi. 

TOPLU SÖZLEŞME YAPILMALI

Onayman, maaşların gerçekçi olmayan enflasyon oranları kadar artırılması uygulamasından vazgeçilmesi gerektiğinin altını çizerek, taleplerini şöyle sıraladı: “Büyümeden emeklilere pay verilmeli. Tüm Emekliler Sendikası olarak taraf kabul edilmek ve toplu iş sözleşmesi yapılarak sorunlarımızın çözümünün sağlanmasını istiyoruz. Temel tüketim mallarından vergi alınmamasını, alınan dolaylı vergilerin azaltılmasını talep ediyoruz. Ayrıca emeklilere 2 maaş tutarında ikramiye verilmelidir. Sağlıkta yapılan kesintiler kaldırılmalıdır.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X