Emeklilik bekleyen esnaf unutulmamalı

Palandöken, ”Seçime sayılı günler kala çok sayıda esnaf ve sanatkarımız, oda ve vergi kayıtları dikkate alınarak son kez geriye dönük borçlanma hakkı verilmesi için hükümetten müjdeli haber beklemektedir” dedi.

Emeklilik bekleyen esnaf unutulmamalı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, siyasi partilerin erken seçim öncesi esnaf ve sanatkarın sorunlarını da ele alması gerektiğini belirtti.

Emeklilik için geriye dönük borçlanma hakkı bekleyen esnafın sorunlarının henüz tam olarak çözülemediğini ifade eden Palandöken, ”Esnaf ve sanatkarımızın emeklilik sorunu çözüme kavuşmalı. Çünkü 4 Ekim 2000’den önce oda ve vergi kaydı ile esnaf olarak işyeri bulunan ancak Bağ-Kur kaydı olmayan çok sayıda esnafın mağduriyeti sürüyor” dedi.

MÜJDELİ HABER BEKLİYORUZ

Palandöken, bu kapsamda daha önce birkaç kez geriye dönük borçlanma hakkı verildiğini hatırlattı. Bazı esnafın ekonomik imkansızlıklar nedeniyle bir yıllık süre zarfında borcunu yapılandıramadığına ve bu nedenle düzenlemeden faydalanamadığına dikkati çeken Palandöken şunları kaydetti: ”Herkes erken seçimlere odaklanırken, esnafın gözü kulağı, 2000 yılı öncesi oda ve vergi kaydı dikkate alınarak emekli olmanın yolunu açacak yeni yasal düzenlemede. Emeklilik bekleyen esnafımız unutulmamalı, seçim öncesi son şans verilmeli.

Seçime sayılı günler kala çok sayıda esnaf ve sanatkarımız, oda ve vergi kayıtları dikkate alınarak son kez geriye dönük borçlanma hakkı verilmesi için hükümetten müjdeli haber beklemektedir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X