Emir Sultan’da bereket

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘ramazan ayını fırsat bilerek’ halk arasındaki birlik ve beraberliği, dostluk ve kardeşlik ortamını sağlamak için kurduğu iftar sofraları, Emir Sultan semtinde de yoğun ilgiyle karşılaştı.

Emir Sultan’da bereket

Türbenin bulunduğu alanda oluşturulan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile bürokratların da katıldığı iftar çadırları, binlerce Bursalının oruçlarını ‘farklı duygularla’ açmasına vesile oldu. Emir Sultan hazretlerinin manevi iklimi altında aynı sofra etrafında buluşan Bursalılar, coşku dolu bir ramazan akşamı yaşadı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da hemşerilerinin iftar sevincine ortak oldu. Bursa’da başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyeleri ve sivil toplum örgütlerinin açtığı iftar noktalarıyla ramazan ayının dolu dolu geçtiğini belirten Başkan Aktaş, sadece Büyükşehir Belediyesi’nin 9 ayrı bölgede her gün yaklaşık 10 bin kişiye iftar yemeği dağıttığını söyledi. 

Emir Sultan hazretlerinin manevi huzurunda oruç açmanın farklı bir olay olduğunu ve insana başka bir haz verdiğini dile getiren Başkan Aktaş, “Ramazan ayını bu sene ‘fıtratına uygun şekilde’ birbirinden çekici etkinliklerle eskileri andıran şekilde yaşıyoruz.

Düzenlediğimiz iftar programlarının yanında, Merinos ve Mihraplı Hüdavendigar Kent parklarında ramazan eğlenceleri organize ediyoruz. Manevi sohbetleri dikkat çeken marka isimleri Bursamızda ağırlıyoruz. Tüm bu faaliyetlerimizde her gün binlerce hemşerimizi misafir ediyoruz” diye konuştu. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X