En başarılı koopartifte Şarlı gerçeği

”Türkiye’nin en başarılısı” seçilen Bursa Esnaf Kefalet Kooperatifi’nde Bahri Şarlı güven tazeledi. Önünüzdeki günlerde 46’ıncı hizmet yılına gireceğini belirten Şarlı, üyelere önlerinde eğilerek teşekkür etti.

En başarılı koopartifte Şarlı gerçeği

Bursa Esnaf Kefalet Kooperatifi’nde Bahri Şarlı yeniden başkan seçildi.

Sarper Plaza’da 5 bin 321 üyenin bin 300’ünün katılımı ile gerçekleştirilen genel kurulda konuşan Şarlı, ortaklara ”Bursa Esnaf Kefalet Kooperatifi 958 Esnaf Kefalet Kooperatifi içinde en başarılı Kooperatif ise bu yönetim kurulumuzun titiz çalışması, personelimizin üstün vazife anlayışı ve siz değerli ortaklarımızın kooperatif bilinci içerisinde hareket etmenizden kaynaklanmaktadır. Sizleri avuçlarım patlayıncaya kadar alkışlasam azdır” şeklinde seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, kabine üyeleri ve Türkiye Esnaf sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı Abdülkadir Akgül’e esnafa verdikleri desteklerden dolayı  minnet ve şükranlarını sunan Şarlı, Bursa Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin 2002 yılı sonunda 2 milyon 747 bin lira olan kredi hacminin, 2017 yılı sonunda 60 kat artarak 167 milyon 800 bine ulaştığına dikkat çekti.

46’INCI HİZMET YILI

Bursa Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin normal kredi de, sıfır faizli kredide en çok kredi veren kooperatif olduğunun altını çizen Şarlı,kredilerin yüzde 98’ini tahsil ettiklerini, 100 ortaktan 96’sının  borcunu ödediğini vurguladı. Şarlı, 23 Ocak’ta 46’ıncı hizmet yılına gireceğini de ifade ederek şunları kaydetti: ”Şimdiye kadar geçen 45 yıllık hizmet hayatımda bugüne kadar hiç kimse karşısında utancımdan eğilmedim, ama sizler karşısında sizlere olan saygımdan dolayı eğiliyorum ve saygılarımı sunuyorum.”

BURSA BÜYÜK PAY ALIYOR

Bursa’da 20 esnaf kefalet kooperatifi bulunduğunu, 2017 sonunda kullandırdıkları kredinin 1 milyar 132 milyon 55 bin liraya ulaştığını anlatan Bahri Şarlı, bu rakamın da Türkiye’deki toplam kredinin yüzde 5’ini teşkil ettiğini dile getirdi. ”Bursa kredi pastasından önemli bir kısmını alıyorsa, bu Halk Bankası’nın, Bursa Kooperatifleri’ne ve esnafına güveninden kaynaklanmaktadır” diyen Şarlı, Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan’a da teşekkür etti. Konuşmaların ardından geçilen tek listeli seçimde, Bahri Şarlı genel kurula katılan tüm ortakların oyunu alarak güven tazeledi. Şarlı, teşekkür konuşmasında ise, ”Birlik ve beraberliğimizi kimsenin bozmasına müsaade etmeyelim” ifadelerini kullandı.

İŞTE KOOPERATİFİN YENİ YÖNETİMİ

Bahri Şarlı başkanlığındaki yönetimde, Arif Tak, Oktay Gültekin, Fahrettin Tüccaroğlu ve Ali Özkan İlhan yer aldı. Denetim yetkisi Naci Camfener ve Abdülkadir Kargılı’ya verilirken, Üst Birlik Temsilcileri Bahri Şarlı, Arif Tak, Nedim Özbalaban, Mustafa Ocak ve Ali Kunter olarak sıralandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X