En fazla kârı Bursaspor elde etti

Son 5 sezonda transferden 37 milyon 208 bin Euro’yu kasasına koyan yeşil beyazlı ekip, kadrosuna dahil ettiği oyunculara ise toplamda 19 milyon 105 bin Euro ödedi.

En fazla kârı Bursaspor elde etti

Spor Toto Süper Lig’de son 5 sezon içerisinde yapılan transferlerde gelir ve gider tabloları göz önünde bulundurulduğunda en fazla kar elde eden ekip Bursaspor oldu. Bu süreçte transferlerden 37 milyon 208 bin Euro’yu kasasına koyan yeşil beyazlı ekip, kadrosuna dahil ettiği oyunculara ise toplamda 19 milyon 105 bin Euro ödedi. Böylelikle yeşil beyazlı ekip, gelir gider dengesinde sağladığı 18 milyon 103 bin Euro’luk artı rakamla ligde bu alanda zirvede yer aldı. Söz konusu süreçte transferlerden en fazla gelir elde eden kulüp ise Beşiktaş oldu. 

BAKAMBU VE OZAN TUFAN

Siyah beyazlı kulüp, 82 milyon 445 bin Euro’luk transfer geliriyle başı çekmesine karşın 70 milyon 200 bin Euro’luk harcama yaptı ve gelir gider dengesinde 12 milyon 245 bin Euro’luk kar sağladı. Beşiktaş, bu tabloda Eskişehirspor’un ardından üçüncü sırada yer alırken, Eskişehir ekibi ise transferden elde ettiği 15 milyon 350 bin Euro’luk kar ile Bursaspor’u takip etti. 4’üncü sıradaki Altınordu ise hiçbir bonservis bedeli ödemezken, sattığı oyunculardan 8 milyon 900 bin Euro’luk kazanç elde etti. Bursaspor bu süreçte en fazla bonservis gelirini 7’şer milyon Euro ile Cedric Bakambu ve Ozan Tufan’dan elde etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X