En fazla zarar veren Instagram

Sosyal ağların etkileri üzerine yapılan önemli bir araştırma günümüzde gelinen noktanın ciddiyetini gösteriyor

En fazla zarar veren Instagram

İngiltere’de 2017 yılı başlarında sosyal ağların etkilerini ölçmek için bir anket yapıldı.

 

Ankette YouTube, Instagram, Snapchat, Facebook ve Twitter’ın gençler üzerindeki etkileri araştırıldı.

Katılımcılardan kullandıkları bu sosyal medya platformlarını; kaygı, yalnızlık, uyku, kendini ifade etme, dış görünüş gibi sağlığa etki eden 14 ayrı maddede değerlendirilmeleri istendi.

 

Elde edilen sonuçlara göre ise Instagram’ın, ruh sağlığına en çok zarar veren platform olduğu ortaya çıktı. Sonrasında en zararlısı Snapchat çıktı. İkisinin de sürekli görselliğe dayanan platformlar olmasının ruh sağlığını olumsuz etkilediğini uzmanlar belirtiyor.

 

Fotoğraf paylaşımı yaparak beğeni (like) elde etme, takipçi sayısı kazanma, takdir toplama arzusu özgüveni doğrudan etkilediğe için Instagram diğerlerinden daha tehlikeli.

 

Konunun uzmanı Shirley Cramer yaptığı açıklamada ‘sosyal medyanın alkol ve sigaradan daha fazla bağımlılık yaptığı’ ifadelerini kullanıyor. Sosyal medya platformlarının ölçüsüz kullanımı kaygı, depresyon ve uyku bölünmelerine yol açıyor. 25 yaşından küçük gençlerde kaygı ve depresyon oranı yüzde 70’e yükselmiş durumda…

 

En zararlısında en az etkileyene göre liste şöyle:

 

1- Instagram (En olumsuz)

 

2- Snapchat

 

3- Facebook

 

4- Twitter

 

5- Youtube

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X