Engellerini ‘dört nala’ aşıyorlar

Uludağ Üniversitesi Mennan Pasinli Atçılık Meslek Yüksekokulu ile Atlı Spor Topluluğu’nun hayata geçirdiği ‘Engelsiz Yarınlara Dört Nala’ projesine katılan spastik engelli çocuklar, ata binerek moral kazanıyor. 

Engellerini ‘dört nala’ aşıyorlar

Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi gören çocuklara, ‘Engelsiz Yarınlara Dört Nala’ projesiyle moral kazandırılarak günlük yaşam için motive ediliyor. Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi’ndeki Mennan Pasinli Atçılık Meslek Yüksekokulu’na aileleriyle gelen, 3.5 ila 8 yaş aralığındaki spastik engelli çocukları Atlı Spor Topluluğu gönüllüsü üniversite öğrencileri karşılıyor. Atları seven çocuklar, daha sonra bahçede yapılan yemekleri yiyor. Spastik çocuklar, yemeğin ardından ata binerek eğlenceli vakit geçiriyor. 

ETKİNLİK 6 HAFTA SÜRÜYOR… 

Atlı Spor Topluluğu Başkanı Furkan Yazıcı, topluluğun 1996 yılında kurulduğunu belirterek, sosyal sorumluluk projesi kapsamında yıllardır farklı projeler yaptıklarını söyledi. Projenin 11 yıldır sürdüğüne dikkat çeken Yazıcı, “Burada çocuklarımızın atla terapi kapsamında ailelerinde farkındalık yaratmak ve onları bilinçlendirmek istiyoruz.

Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’nden alıp araçlarla buraya getiriyoruz. Yaklaşık 6 hafta sürüyor bu etkinlik. Her gün birkaç saat buraya gelerek vakit geçiriyorlar. Amacımız çocukları hastane ortamından çıkartıp daha iyi vakit geçirmelerini sağlamak” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X