Erdem: Pancarda polar oranı sabitlenmeli

Pancar sezonu tamamlanırken, Karacabey’de bu yıl yaklaşık 120 bin ton üretim yapıldı. Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, pancarda poların 14’e yükseltilmesini beklediklerini belirtti.

Erdem: Pancarda polar oranı sabitlenmeli

AYHAN FİDAN

Pancar üretim sezonu tamamlandı. Bu yıl Karacabey’de 12 bin dekar alana pancar ekimi yapılırken, yaklaşık 120 bin top üretim yapıldığı öğrenildi. Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, pancarda poların 14’e sabitlenmesini beklediklerini belirtti.

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, “Susurluk Şeker Fabrikası’nın açılması bölge çiftçimizi rahatlattı. Aynı zamanda bölgemizde denge unsuru oldu. Bunun yanısıra hayvancılığa, nakliyeciliğe ve burada çalışan işçilere de olumlu katkı yaptı. Çiftçiler adına pancar sezonu güzel geçti. Fakat bazı çiftçilerimizde yaşadıkları polar düşüklüğü üzüntü yarattı. Biz devletimizden eski dönemlerdeki gibi 14 poların süspanse edilmesini istiyoruz. Yani 14 polara sabitlenmesini bekliyoruz. Pancarda destekleme verilmesinden daha çok 14 polara sabitlenmesini arzu ediyoruz. Çiftçilerimizin Ziraat Odası Başkanı olarak benden en çok istedikleri bu” ifadelerini kullandı.

‘DÜZENLEME TEŞVİK EDECEK’…

Poların 14’e yükseltilmesinin pancar ekimini teşvik edeceğini ifade eden Erdem, şuan ilçede 12 bin dekar pancar ekildiğini ve poların 14’e yükseltilmesinin, pancar ekim alanını 30 bin dekara çıkaracağını tahmin ettiklerini söyledi. Erhan Erdem, “Zaten bölgemizdeki pancar poları 11,5 ile 12,5 bandında geziyor. Devlet tarafından 1,5 polar süspanse edilmesi, bizim için büyük, devletimiz için ufak bir dokunuş olsa gerek. Çiftçimizin zor süreçten geçtiği bugünlerde devletimizin 14 polara çıkarmak için konuya el atmasını bekliyoruz. Çiftçinin mazot, gübre gibi girdi maliyetlerinin yükseldiği bir dönemde, her kesimin çiftçinin yanında olmasını istiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X