Erdoğan, darbeci generallerin mallarına el konmasını istedi

Darbe yaptığı gerekçesiyle müebbet hapse mahkum olan Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’yla ilgili görülen 12 Eylül Davası’nın ‘‘sanıklar vefat ettiği için” ortadan kaldırılmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hukuk biriminden avukatlar itirat etti.

Erdoğan, darbeci generallerin mallarına el konmasını istedi

Temyiz dilekçesinde Evren ve Şahinkaya’nın mal varlığı ile mirasına el konulabilmesi için yargılanmanın sürmesi talep edildi. Müebbet hapis cezaları kesinleşmeden vefat eden 12 Eylül darbesinin lideri Kenan Evren ile MGK Üyesi Tahsin Şahinkaya’nın tüm kazançlarına el konulması için Yargıtay’a başvurulan dilekçede, müsadere ile ilgili taleplerin görüşülmesi için yargılamaya devam edilmesi gerektiği vurgulandı.

MASAK RAPORLARI…

Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü adına Avukat Mehmed Faruk Öztürk, şu talepte bulunuldu: ‘‘Sanıklar darbe suçunu işlemişlerdir. Ardından generallik ve cumhurbaşkanlığı gibi rütbe ve makamlarından maddi ve manevi menfaatler temin etmişlerdir. Maaş; ikramiye, koruma, orduevinden istifade gibi menfaatleri olmuştur. Bunları değerlendirerek elde ettikleri ekonomik kazançları müsadere edilmelidir. Bazı hakları kaldırılmalıdır. Bu kazanç ve hakların miras yoluyla kullanılması da mümkün değildir. Bu konudaki MASAK raporları gerektiği kadar değerlendirilmemiştir.”

NE OLACAK?

Temyiz başvuruları kabul edilirse yeniden yargılama yapılacak. MASAK raporlarında yer alan darbecilere ve ailelerine ait mal varlıklarının nasıl elde edildiği araştırılacak. Mahkeme müsadere kararı verirse, Evren ve Şahinkaya’nın elde ettiği maddi/manevi tüm kazanımlar ellerinden alınabilecek. Rütbeleri sökülecek. Cumhurbaşkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı gibi sıfatlardan arındırılabilecekler. Mirasçılarının mal varlıklarına el konulabilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X