Erdoğan: `Darbecilerle aynı karede yer almam`

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Antidemokratik yollarla iş başına gelenlerle aynı karenin içinde fotoğraf vermem, yer almam” dedi.

Erdoğan: `Darbecilerle aynı karede yer almam`
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Ekonomik Forumu açılış toplantısında yaptığı konuşmada, “Şimdi BM, darbecilerin konuşma yaptığı bir yer midir, yoksa gerçekten demokratik yollarla seçilmiş olanların gelip konuşma yaptığı bir yer midir veya halkının memnun olduğu, otokratik rejimlerden gelenlerin konuşma yaptığı bir yer midir? Yok herkesin gelip konuşma yaptığı bir yerse ayrı mesele ama eğer ben Tayyip Erdoğan olarak demokrasiye inanıyorsam, dolayısıyla antidemokratik yollarla iş başına gelenlerle aynı karenin içinde fotoğraf vermem, yer almam” ifadelerini kullandı.
 
“Irak’ta, Suriye’de zulüm var”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Benim kaderim sürekli o 5 tane üyenin 2 dudağının arasında olmamalıdır. Şu anda Suriye’de zulüm var, Irak’ta zulüm var. Karar verirken ne deniyor? BM Güvenlik Konseyi ne der? Veya bu 5 üye ne der? Veya geç onu, o 5 üyenin içinde herhangi bir üye ne der? ‘Hayır’ diyorsa mesele bitmiştir. Kimse onu değiştiremez. Tüm dünya, bir üyenin iki dudağının arasına mahkum mu?” şeklinde konuştu.
 
“Havadan bomba atmak geçici bir çözüm sağlar”
 
Şu anda Irak ve Suriye’deki terör örgütüne yönelik bir koalisyon tarafından yapılan operasyonun hiç kuşkusuz önemli olduğunu belirten Erdoğan, “Ancak bunun yeterli olmadığını, sorunlara kalıcı çözümler üretecek mekanizmaların da devreye girmesi gerektiğini hatırlatmak isterim. Havadan bomba atmak, soruna ancak geçici bir çözüm sağlar, sorunun üzerini örter” dedi.
 
“Peki ey dünya PKK gibi bir terör örgütü ortadayken niye ayaklanmıyorsun?”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Peki ey dünya, IŞİD gibi bir terör örgütü çıkınca ayaklanıyorsun da PKK gibi bir terör örgütü ortadayken niye ayaklanmıyorsun? Orada niye sesin çıkmıyor? Ona karşı niye bir ‘ortak mücadele verelim’ demiyorsun? Şimdi ben bunu anlamakta da zorlanıyorum. Dünya eğer siyaset, adalet üzere kurulu olursa onun bir anlamı vardır. Ama eğer siyaset adaletten kopuksa orada bir netice almak mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X