Erdoğan devreye girdi Muhammed ilacına kavuştu

Solunum cihazına bağlı yaşayan SMA tip 1 hastası 6 yaşındaki Muhammed Emir Çelik’in yaşama tutunması için yurtdışından getirilmesi gereken ilaç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla SGK kapsamına alın ve tedaviye başlandı.

Erdoğan devreye girdi Muhammed ilacına kavuştu

Mehmet Akif Mahallesi’nde yaşayan inşaat işçisi baba Gökhan Çelik, Muhammed’i 20 günlükken göğsünde hırıltı şikayetiyle hastaneye götürdüklerinde SMA tip 1 hastası olduğunu öğrendiklerini hatırlatarak, daha sonra onun için evde hastane odası gibi bir yer oluşturduklarını ve sürekli gözetim altında tuttuklarını ifade etti. 

“BU MUTLULUK TARİF EDİLEMEZ”…

6 yıl öncesine kadar dünyanın hiçbir yerinde bu hastalığın tedavisinin olmadığını kaydeden Çelik, daha sonra Muhammed gibi hastalara bir umut doğduğunu belirtti. 

Bu hastalıkla ilgili yurt dışındaki bir ilaç firması tarafından ‘spinraza’ isimli ilaç geliştirildiğini öğrendiklerini kaydeden Çelik, “Biz ilacın üretildiği kliniklere ulaştık ve görüşmeler yaptık. Sosyal medyada aracılığıyla bu hastalıkla mücadele eden ailelere ulaştık ve yetkililere sesimizi duyurmaya çalıştık. Çünkü ilaç için yaklaşık 750 bin dolar istendi. Bu rakamı duyunca önce umutsuzluğa kapıldık ama ama sonra umudumuzu yitirmedik. Muhammed’in tıbbi malzemeleri ve cihazlarıyla ilgili sıkıntılarını Cumhurbaşkanımıza ilettik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ilaç Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandı ve SGK tarafından karşılandı. Muhammed ilacını almaya başladı. Muhammed öksürük ve solunum makinelerine kavuştu. Çok sevindik ve mutlu olduk. Bunu kelimelerle anlatmak çok zor. Bu cihazlar sayesinde Muhammed’i dışarı çıkarıp gezdiriyoruz. Artık Muhammed için bir ümit var. Artık bu ilaç, Türkiye’nin değişik illerinde de SMA hastası çocuklara veriliyor.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X