Erdoğan: Güçlü iseniz daha farklı oluyor

Avrupa Birliği ile olumlu geçen görüşmelerin nedenini “güçlü” olmaya bağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zeytin Dalı’nın bereketi” ifadesini kullandı.

Erdoğan: Güçlü iseniz daha farklı oluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Varna’daki Türkiye-AB zirvesini dönüş yolunda değerlendirdi.

Zirvenin olumlu geçtiğini belirten Erdoğan, bunun nedeninin Suriye’deki harekatlar olduğunu söyledi ve “Güçlü iseniz gelişmeler de daha farklı oluyor.” diyen Erdoğan, “Olumlu gelişmeler, Fırat Kalkanı’nın, Zeytin Dalı’nın, şehitlerimizin, gazilerimizin bereketidir bence.” ifadelerini kullandı. 

AB ile bütün olumsuzlukların geride bırakıldığını söylemenin yanıltıcı olacağını vurgulayan Erdoğan, zirve toplantısında Türkiye’de tutuklu bulunan Yunanistan askerlerinin durumunun da gündeme geldiğini belirtti. 

AB yetkililerinin, “Siz büyük bir cumhurbaşkanısınız, o iki askerin bırakılmasını sağlayın.” dediğini belirten Erdoğan, kendisinin yanıt olarak “Ben adaletten daha büyük değilim. Yargı makamlarının verecekleri kararı beklemek lazım” dediğini aktardı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X