Erdoğan: ‘Ne işin var senin Kerkük’te?’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 40. Muhtarlar Toplantısı’nda konuşuyor. Erdoğan, “Kalkıyor Kerkük benim diyor, sen hangi hakla benim diyorsun. Ne işin var senin Kerkük’te?” dedi.

Erdoğan: ‘Ne işin var senin Kerkük’te?’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de 40. Muhtarlar Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

Milli iradeye saygı duymayanlar cumhurbaşkanına yaptığı saygısızlığın aynısını muhtarlarımıza yapıyorlar. Onların derdi doğrudan doğruya milletin kendisiyledir. Kıyafeti nedeniyle Aşık Veysel’i Ankara’nın merkezine sokmayan zihniyet benim cumhurbaşkanı olarak görev yapmama da tahammül edemiyorlar.

 

“RAHAT YÜZÜ GÖREMEYECEKLER”

 

Ülkemizde darbeler her şeyden önce millete karşı yapılmıştır. FETÖ ihanet çetesinin gözü dönmüş canileri milletimizin üzerine ateş kusmakta tereddüt etmediler. Milletimiz öyle bir beraberlik ortaya koydu ki eşi benzeri olmamış bir cevabı bunlar gördüler. 15 Temmuz’da hainler emellerine ulaşamadılar. Ama biz tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi birliğimizi beraberliğimizi bir kez daha perçinledik. Yavaş yavaş neticelenmeye başlayan davalarda suçlu bulunan herkes cezasını alıyor. Yurtdışına kaçmış olanların da peşlerinde olacağız. Türkiye’ye ve Türk milletine bu ihaneti yapanların hiçbiri ömürleri boyunca rahat yüzü göremeyecek. 

 

“ŞEHİTLİK MAKAMININ NE OLDUĞUNU BİLMEYENLER VAR”

 

Türkiye PKK’sından DEAŞ’ına kadar terör örgütleriyle mücadele ediyor. Türkiye bir terör kuşatmasıyla karşı karşıyadır. Ülkemizin yaşadığı saldırılara karşı başka hangi millet maruz kalsa şimdiye kadar çokdan darmadağın olmuştu, biz dimdik ayakta durduk. Şehitlerimiz vatanımızın tapu senetleridir. Bazıları şehitlik nedir bilmiyorsa bunlara ne diyelim. Bu işi bilmeyenler var. O makamın ne denli âli olduğunu bilmeyenler var. Ama öğrenecekler, ne zaman doğru çizgiye geldikleri zaman. 

 

Türkiye mezhep, köken kışkırtmasıyla birbirine düşecek, kendi eliyle kendini ateşe atacak bir ülke değildir. Bir süredir yeni bir senaryoyla karşı karşıyayız. Türkiye sadece 80 milyon vatandaştan ibaret değildir. Fırat Kalkanı harekatının yapıldığı bölgede orada yaşayan insanlar askerimizi nasıl karşılıyor görüyorsunuz. İdlib’de askerimizin nasıl karşılandığını görüyorsunuz. Fatih’in torunları hoş geldiniz dediler. Bunlar durup dururken olmuyor. Mazlumlar, mağdurlar bizi bekliyor. Gelin bizi kurtarın diyorlar. Somali’de terör eylemi oldu. Kim koştu oraya yine Türkiye. Biz dertliyiz, dertli. Ecdadımız Gazi Mustafa Kemal, Misak-ı Milli ile Kerkük’e kadar bu hattı çizmediler mi_ Kerkük’e nasıl sırtımızı döneriz? 

 

“HANGİ HAKLA ‘KERKÜK BENİM’ DİYORSUN”

 

Bizim ne Irak ne de Suriye’deki Kürt kardeşlerimizle en küçük husumetimiz yoktur. Bizim derdimiz sadece terör örgütüyledir. PKK’yla mücadele ederken biz bu örgüte mensup teröristlerin kimliğine, diline bakmıyoruz. Tek ölçümüz terör örgütü mensubu olup olmadığıdır. Bugün Kuzey Irak’ta insanlar rahat içinde yaşıyorsa en büyük pay sahibi Türkiye’dir. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’yle yıllarca çok güzel bir işbirliği yaptık. Meseleyi bu noktaya getiren biz değiliz, onlar. Kalkıyor Kerkük benim diyor, sen hangi hakla benim diyorsun. Ne işin var senin Kerkük’te? Orada kimlerin hakkı var. Kuzey Irak’ta PKK, DEAŞ, Suriye’de YPG/PYD’nin yetki kullanımına müsaade etmeyeceğiz, yeri geldiğinde gereğini yaparız. Bir gece ansızın girebiliriz. Söyleye söyleye girilmez. Bir gece ansızın girilir. Kuzey Irak halkının, Kuzey Irak yönetiminin başına neler getirdiğini görmesini istiyoruz, gereken dersi vermesini istiyoruz.

 

“TERÖRİSTLERİ SAVUNURSANIZ YOLLARIMIZ AYRILIR”

 

Kürdüm demek en tabii haktır ama Kürtçülük yapmak hakkın değildir. Çünkü bunlar bölücülüktür. Kürt kardeşlerim kusura bakmayın, teröristleri savunuyorsanız yollarımız ayrılır. Biz paylaştığımız ortak geçmişi daha güçlü bir geleceğe taşımaya hazırız. Türkiye Kuzey Irak ve Suriye’deki tüm kardeşleri gibi Kürtlerin de kadim dostudur. Herkes çekip gittiğinde baş başa kalacak olan biz olacağız.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X