Erdoğan: Sisi bir zalimdir ve demokrat değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Sisi bir zalimdir ve bir demokrat değildir. Cemal Kaşıkçı cinayetinin unutulmasına nasıl rıza göstermemişsek Mursi’nin dramının da unutturulmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Erdoğan: Sisi bir zalimdir ve demokrat değildir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde yabancı medya temsilcileriyle bir araya geldi.

Erdoğan’ın burada yaptığı konuşmadan satır başları şöyle:

”Bizim hiçbir ülkenin toprağında iç işlerinde gözümüz yok. Biz kendi milli güvenliğimizi vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlama almaya ardından da bölgemizin istikrar ve iç barışına katkı sunmaya çalışıyoruz. Cemal Kaşıkçı cinayetinin unutulmasına nasıl rıza göstermemişsek Mursi’nin dramının da unutturulmasına asla izin vermeyeceğiz. Bir ülkede seçimle gelen ilk cumhurbaşkanı 20-20 dakika can çekişiyor orada en ufak bir müdahale yapılmıyor. Ailesi bir vasiyetin yerine getirilmesini istiyor kendi köyüme gömülmek istiyorum diyor ailesine naaşını vermiyorlar. Böyle bir cinayet olabilir mi? Sisi denilen kişi Mısır’da böyle bir yöneticidir. Sisi bir zalimdir ve bir demokrat değildir. Bu ifadelerimiz Sisi ve etrafındakileri rahatsız edebilir. Kaşıkçı cinayeti konusunda ülkemizin tutumunu haklı bulan BM’nin Mursi’nin şüpheli ölümünü gündeme alacağına inanıyorum. Uluslararası hukukun verdiği imkanları sonuna kadar kullanarak meselenin (Mursi’nin vefatı) aydınlığa kavuşturulması için mücadele edeceğiz.

Kalemini terör örgütlerinin emrine verenler bizim nezdimizde asla gazeteci olamazlar. Bizi sık sık eleştirenlerin bilerek gözden kaçırdığı nokta burasıdır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X