Erdoğan: Türkiye’nin en büyük yerlileştirme projesidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Star Rafinerisi Açılış Töreni’nde konuştu.

Erdoğan: Türkiye’nin en büyük yerlileştirme projesidir

SOCAR Star Rafinerisi Açılış Töreni İzmir’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından yapıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

”Sözlerimin hemen başında Azerbaycan’ın 18 Ekim Bağımsızlık Günü’nü tebrik ediyorum. Star Rafinerisi’nin açılışıyla Azerbaycan’la dünyaya örnek teşkil eden ilişkilerimizi bir adım öteye taşıyoruz. Star Rafinerisi ile Azerbaycan’la kardeşlik ilişkilerimizin stratejik boyutunu daha da güçlendirmiş oluyoruz. Bu tesis enerji alanındaki dayanışmamızı güçlendirmek için uzun süredir yaptığımız çalışmaların en önemlilerinden biridir. Türkiye ile Azerbaycan’ın öncülüğünde hayata geçirdiğimiz her proje, ülkelerimizin bölgesel güç olma vasfını tahkim etmektedir. Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon kaynaklarına yönelik tek taraflı oldubittiler gibi başarısızlığa mahkum çeşitli girişimlerden üzüntü duyuyoruz. Bu rafineri Türkiye’nin en büyük yerlileştirme projesidir. Bu şekilde petrol ürünleri ithalatında her yıl 1,5 milyar dolar civarında tasarruf edilmesi, petrol ürünlerinde dışa bağımlılığın azaltılması hedefleniyor.”

ALİYEV: TÜRKİYE’NİN GÜCÜ BİZİM GÜCÜMÜZDÜR

Törende Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev de bir konuşma yaptı. ”Türkiye’nin gücü bizim gücümüzdür” diyen Aliyev, sözlerine özetle şöyle devam etti:

”Türkiye ve Azerbaycan liderlerinden güçlü siyasi irade var. Kardeş Türkiye toprağında olmaktan memnunum. Asırlar boyu biz birlikte yaşadık bir yerde olduk. Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği sayesinde dünya çapında büyük bir güce ulaştı. Türkiye dünya çapında söz sahibidir. Bu bizi çok sevindiriyor. Türkiye’nin gücü bizim gücümüzdür. Ben dünyada ikinci ülke tanımıyorum ki Türkiye ve Azerbaycan kadar birbirine bağlı olsunlar.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X