Erdoğan’dan Macron’a: Haddini ve boyunu aşan beyan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un açıklamalarıyla ilgili, “Türkiye ile SDG arasında arabulucu olabiliriz lafı doğruysa, bunu söyleyen kişinin haddini ve boyunu çok aşan bir beyandır.” dedi.

Erdoğan’dan Macron’a: Haddini ve boyunu aşan beyan

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “En son Milli İstihbarat Teşkilatımız, Kosova istihbaratı ile yaptığı dayanışma içerisinde 6 tane Balkanlardaki en üst düzey FETÖ temsilcisini anlaşarak aldılar, getirdiler ve emniyet teşkilatımıza teslim ettiler. Dedik ya onlar kaçacak, biz kovalayacağız, neresi olursa olsun ve bunları paketleyerek buraya inşallah getireceğiz. Burada da hesaba çekeceğiz.” dedi.

2017 büyüme verileri

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Türkiye ekonomisinin büyüme oranıyla ilgili, “Yüzde 7,4’lük büyüme oranıyla dünya ekonomisinin yüzde 85’ini temsil eden G20 ülkeleri arasında birinci sırada yer alıyoruz.” diye konuştu.

“Aramızdaki bazı arkadaşların açıklamaları bizi üzmüştür”

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Kredi derecelendirme kuruluşlarının ülkemizin aleyhinde nasıl yayınlar yaptığını, Türkiye’ye küresel sermayenin girmemesi için ne gibi gayretler içerisine girdiklerini biliyorsunuz. Hatta bu oyuna gelip aramızdaki bazı arkadaşların, kusura bakmasınlar, ülkemizdeki ekonomik durumun sıkıntılı olduğuna dair açıklamalar yapacak kadar yanlışın içerisine düştüklerini de ve bunu toplantılarda yaptıklarını da duymak bizi üzmüştür.”  diye konuştu.

“Bu, dünyada ekonominin şartlarını yeniden belirleme sürecidir”

Erdoğan “(Türkiye ekonomisinin büyümesi) Kredi değerlendirme kuruluşlarının not oyunları, ardından döviz üzerinden yürütülen spekülasyonların tavan yaptığı bir dönemde böyle bir netice, umuyoruz herkese ders olmuştur. Bu var ya bu, ters köşe yapmak değil, dünyada ekonominin şartlarını adeta yeniden belirleme sürecidir. Bu da böyle bilinsin.” dedi.

Türkiye 2018’deki yüksek büyüme oranıyla tüm oyunları bozacak”

Erdoğan: “Döviz kurunu öcü gibi kullanarak milletimizin kafasını karıştırmaya çalışanlara şöyle bir kötü haber vereyim, üzülmesinler. Türkiye 2018 yılında elde edeceği yüksek büyüme oranıyla üzerinde oynanmaya çalışan tüm oyunları bir kez daha bozacak, haberiniz olsun.”  diye konuştu.

Zeytin Dalı Harekatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Zeytin Dalı Harekatı’nda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 3 bin 800’ü buldu.” diye konuştu.

İş adamlarına çağrı

Recep Tayyip Erdoğan “Buradan tüm milletime, özellikle de iş adamlarımıza, piyasa dediğimiz dünyayı oluşturan kesimlere sesleniyorum, lütfen Türkiye’ye güvenin. Bozgunculara, dedikoduculara, kriz rantçılarına prim vermeyin. Türkiye’nin imkanları ve potansiyeli hem karşı karşıya bulunduğu sorunların üstesinden gelmeye hem de ekonomik hedeflerini gerçekleştirmeye yeterlidir.” dedi.

“Bizim için Kandil neyse Sincar da odur”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sincar, Kandil’in bir alternatifidir. Bizim için Kandil neyse Sincar da odur. Dolayısıyla Sincar PKK’dan, terör örgütlerinden, ismi ne olursa olsun, temizlenene kadar bu devam edecek. Onun için bir gece ansızın oraya da gidebiliriz.

Terör örgütünün faaliyetlerinin Irak topraklarında sona erdirilmesi hem bizim hem de Bağdat hükümetinin ortak sorunudur. Şayet arzu ederlerse Irak’la bu konuda birlikte çalışmaya da hazırız.

Ayn el Arap, Tel Abyad, Resulayn, Haseke gibi Irak sınırına doğru olan bölgeleri de terörden temizlemek için gereken hazırlıklara başladık.”

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un açıklamaları

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un SDG’yi temsil eden bir heyetle görüşmesine ilişkin şunları söyledi:

“Eskiden beri ülkelerinde serbestçe faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarını dün bir kez daha en üst düzeyde ağırlayanlar, bunun Türkiye’ye karşı husumet ifadesinden başka bir anlamı olmadığını bilmelidir.

Türkiye ile SDG arasında arabulucu olabiliriz lafı, doğruysa, bunu söyleyen kişinin haddini ve boyunu çok aşan bir beyandır.

Türkiye’nin ne zamandan beri terör örgütleriyle bir masaya oturmak gibi sorunu var? Nereden çıkardınız bunu? Siz terör örgütleriyle masaya oturabilirsiniz ama Türkiye, terör örgütleriyle mücadelesini Afrin’de olduğu gibi yapar.

Bunların arkadaşlarının YPG’liler yani bölgemizdeki en eli kanlı, en ahlaksız, en haysiyet yoksunu, en insanlık düşmanı teröristler olduğunu gördük. Bu tavrından sonra Fransa’nın hiçbir terör örgütünden, hiçbir teröristten, hiçbir terör eyleminden şikayetçi olma hakkı kalmamıştır. Teröristlerle yatıp kalkan hatta onları saraylarında ağırlayanlar, yaptıkları yanlışı er geç anlayacaktır.

Siz kim oluyorsunuz ki bir terör örgütüyle Türkiye arasında arabuluculuk ifadesini ağzınıza alabiliyorsunuz.”

“Baktım garip garip şeyler söylüyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Geçen hafta Macron’un kendisiyle bizzat görüştüm. Baktım garip garip şeyler söylüyor. Tabii garip garip şeyler söyleyince de kendisine biraz frekansı yüksek oldu ama söylemek zorunda kaldım. Çünkü bizim Silahlı Kuvvetlerimizi, bizi, kalkıp da asla kabullenemeyeceğimiz bir yere oturtmak kimsenin haddine değil.

Suriye’den, Irak’tan canını kurtarıp kaçan teröristler, Fransa’nın bu politikasından aldıkları cesaretle oraya doluştuğunda ümit ediyoruz ki bizden yardım istemeye kalkmazlar.

Ey Batı, ‘SDG’ dediğiniz Suriye Demokratik Güçleri, bu terör örgütünün aynısıdır. Bunlarla siz, bizi aldatmaya çalışıyorsunuz. Kusura bakmayın, biz bunların hepsinin temelini biliriz, hücrelerini okuruz. Dolayısıyla, bunları bize yutturamazsınız. Bunların adresine varana kadar, hepsinin künyesi bizde var. 24 saatte bir ismini değiştirseniz, biz bunları tanırız.”

Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısındaki konuşması

Erdoğan, grup toplantısındaki konuşması nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 250 bin liralık tazminat davası açtığını belirterek, “Çünkü grup konuşması, bu artık yenilir yutulur bir konuşma değil, ahlaksızlıkta tam bir tavan yapmış konuşma.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X