Erdoğan’dan Münbiç mesajı: Oraya da girilecek

Isparta’da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şimdi Münbiç’te kanal açıyorlar. Bu ne demek? Biz mezarı hazırladık, gelin defin merasimini yapın. Oraya da girilecek” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’dan Münbiç mesajı: Oraya da girilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta’daki toplu açılış töreninde halka hitap ediyor. 

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Attığımız kararlı adımlar sayesinde Cerablus’tan El Bab’a, Afrin’den Irak’ın kuzeyine, Cudi’den Gabar’a, Tendürek’e kadar çok zor coğrafyalarda, güvenlik kuvvetlerimiz terör örgütlerine kan kusturuyor. Bölücü terör örgütü tarihinin en büyük hezimetini yaşıyor. Saha hakimiyeti ve psikolojik üstünlük askerimize geçti. Şehitlerimiz olmuyor mu oluyor.

Kanallar açtılar, kanallara gömdük. Şimdi Münbiç’te kanal açıyorlar. Bu ne demek? Biz mezarı hazırladık, gelin defin merasimini yapın. Oraya da girilecek.  Bize söz verdiler, ’90 günde burayı terk edeceğiz’ dediler, terk etmediler. Gereği yapılacak. Halk arasında örgüt baskısı kalmadı. Ama şimdiden bazı muhtarları aramaya başladılar. Bütün muhtarlara sesleniyorum, bu katillerden korkarak bu vatan topraklarını satacak olursanız bu millet size muhtarlık ücreti ödüyor, bu millet size hakkını helal etmez. Biz de bunun hakkını size sorarız. Bölücü örgütün belediye başkanı tayin etmesine de belediye imkanlarının şehir eşkiyalarına peşkeş çekilmesine de asla tahammülümüz olamaz.

KILIÇDAROĞLU’NA ‘GAZİ HASTANESİ’ YANITI

Kalkınmadan, istihdamdan, sosyal yardımlardan taviz vermediğimiz gibi tasarruf politikalarımızdan ve bütçe disiplinimizden de kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Ana muhalefetin başındaki zat geçenlerde çıkmış elinde bir kağıt konuşuyor. Gazi’deki hastanede ameliyatlar yapılamıyormuş. Ben onu SSK’nın başında olduğu zamanlardan tanırım. Bunlar ölüleri bile rehin alıp morga koydular. Bay Kemal hastanelerde tedavi ameliyat durdur mu durmadı mı gel de Isparta’da şehir hastanesine bak. Atıyorsun da dikkatli at. En güçlü olduğumuz alanda bizi vuracakmış. Sen bittin, yapacağın bir şey yok. Mart 2019’da aziz milletin sana öyle bir ders verecek ki belini doğrultamayacaksın. Yalana bak, ameliyatlar yasaklanmış…

Sen SSK müdürü olduğunda röntgen için 8 ay sonraya gün veriliyordu. Şimdi her şeyle hastanelerimiz donatılmış, ne konuşuyorsun. Her dönemin vatanperverleri olduğu gibi bu tür fırsatçıları da var. 3 kuruş daha fazla kazanmak için karakterini tezgaha koyan şahsiyet fukaraları olabiliyor. Bir tarafta canını hiçe sayan bir millet diğer tarafta her meseleyi istismar eden ana muhalefet var. Bu ülkeyi senelerce IMF kapılarında süründürenler kendileri değilmiş gibi ahkam kesiyorlar. Geçmişlerindeki ekonomik mandacılık lekesini temizlemek yerine bzie ekonomik bağımsızlık dersi vermeye yelteniyorlar.

“GEÇMİŞLERİ ABD BAYRAKLI POZLARLA DOLU”

Bunların tarihi siyasette baskı ve zulüm, ekonomide ise yokluktur ve kıtlıktır. Bunların geçmişi Amerikan bayrağıyla poz vermelerle doludur. Bunları iyi tanırız. Bunun yüzlerine vurulmasından rahatsız. Ana muhalefet partisi tek parti döneminde jakoben geçmişiyle yüzleşebilmiş değildir.  Bu utanç verici geçmişi unutturmayacağız.” 

Erdoğan’ın konuşması sırasında fenalaşan bir vatandaş sedye ile götürüldü.

Erdoğan’ın konuşması sırasında fenalaşan bir vatandaş sedye ile götürüldü.

“HER GENCİMİZ KOMANDO ADAYI”

Erdoğan öncesinde ise 2018/8. Dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursiyerleri Bröve Takma Töreni’nde konuştu:

“Dünyanın en eski düzenli ordusunun sahibi bir ülke olarak her gencimizi potansiyel birer komanda adayı olarak görüyorum. Nitekin milletimizin başı ne zaman sıkışsa erkeği ve kadını hep birlikte mücadeleye katılmış bir halkız. İçindeki hainleri temizleyen kahraman ordumuz zaferden zafere koşuyor. Teröristler kendilerini güvende hissetmiyor, biliyorlar ki bir gece ansızın gelebiliriz. 

İnşallah çok yakında, bugün brövelerini takan komandolarımızın da desteğiyle, Fırat’ın doğusundaki terör yuvalarını da darmadağın edeceğiz. Yurt içinde terör örgütü mensuplarına tarihlerinde görmedikleri darbeleri vuruyoruz.

“BU TARZ UYGULAMALARA İHTİYAÇ VAR” (BEDELLİ ASKERLİK)

Bedelli olarak ya da başka yöntemlerle askerlik sürecini geride bırakanlar büyük kayıpta olduklarını bilmelidirler. Nüfusumuzun arttığı, buna karşılık ordumuzun mevcudunun sabit kaldığı, hatta azaldığı bir durumda elbette yığılmaları önlemek için bu tarz uygulamalara ihtiyaç vardır. 

Bizim çocukluğumuzda mazeretsiz yere askerlik yapmayanlar adam yerine konmaz, toplumdan dışlanırlardı. Savaş dönemlerinde asker kaçakları hain olarak görülürdü. Günümüzde askerlik mesleği uzmanlık alanı haline dönüşmeye başladı. 1-1.5 aylık bir eğitimle bu uzmanlığı kazanmak mümkün değildir. 

“TEMEL ASKERLİK EĞİTİMİ ÖNEMLİ”

Türk Silahlı Kuvvetlerimizi hızla profesyonel bir yapıya kavuşturmaya çalışıyoruz. Hedefimiz kahraman ordumuzu günümüzün ihtiyaçlarına uygun şekilde uzmanlık vasıflarına sahip personel yapısına kavuşturmaktır. Ordumuzun tamamı profesyonel olsa bile her Türk evladının temel askerlik eğitiminden geçmesini önemli görüyorum. İleride o aşamaya geldiğimizde gereken kararlar verilecektir. Şu anda bedelli askerlik yapanların 3 hafta da olsa bu eğitimden geçmeleri önemlidir. 

Dünyada mücadeleler tek alanda yaşanmıyor. Yakın çevremizde dünyanın en zengin ülkeleri var. Kağıt üzerinde çok büyük asker ve silah sahibi olup da ekonomik ve siyasi yetersizlikleri nedeniyle istiskale maruz kalanlar da mevcut.

“ENGEL NE OLURSA OLSUN AŞACAĞIZ”

Ekonomide son dönemde bir takım spekülatif ataklara maruz kalsak da dünyanın satın alma paritesine göre en büyük 13. ülke olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor. Ülkemize bulaştırılmaya çalışılan bu şerri kısa sürede halledeceğiz. Gereken tedbirleri aldık. Olumlu neticeleri görmeye başladık. Ülkemize vedikleri sözleri çok komik nedenlerle tutmayanlara asıl kaybedenlerin kendileri olduğunu göstereceğiz. Önümüze çıkartılan engeller ne olursa olsun ya bir yol bulacak ya bir yol yapacak ve onu mutlaka aşacağız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X