Erdoğan’dan Tel Rıfat’a operasyon mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatına ilişkin, “Kısa sürede Tel Rıfat’ı da kontrol altına alarak harekatı hedefine ulaştıracağız” dedi.

Erdoğan’dan Tel Rıfat’a operasyon mesajı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Trabzon 6. olağan il kongresi öncesinde halka seslendi.

Erdoğan, “(Sincar’a da gireceğiz) dedik. Şimdi oraya da operasyonlar başladı. İçeride teröristlerle mücadele, dışarıda da mücadele. Bizim derdimiz teröristler. Biz bir işgal devleti değiliz. Onun Batı’da örnekleri var. Bizim geçmişimizde böyle bir şey yok” dedi.

Ardından kongrede konuşan Erdoğan özetle şunları söyledi:

“Önümüzde 2019 seçimleri var, 3 seçim yaşayacağız. Bu 3 seçimde de şimdiden çok büyük gayret ortaya koymamız lazım ki hesapları alt üst edelim. Buna hazır olmamız lazım. Bizim bu ülkeye bu millete olan sevgimiz son nefesimize kadar bitmeyecek.

Son zamanlarda bürokrasinin ağır işlediğine dair şikayetler gelmeye başladı. Buradan açıkça söylüyorum; sorumluluk almaktan çekinen, imza atmaktan imtina eden, mevcut projeleri süratle yürütmekte, yeni projeler üretmekte yetersiz kalan hiçbir bürokrat, bulunduğu makamı fuzuli yere işgal etmesin. Bunun affı yok, versin istifasını çeksin gitsin. Kimsenin yokluğu herhangi bir boşluğu ortaya çıkarmaz. Bu ülkeye hizmet edecek çok yetişmiş insanımız var.

Gelirken son durumu sordum. Afrin’de salona girerken aldığım son rakam şu; 3747 terörist etkisiz hale getirildi.

Trabzon’a yeni bir üniversite daha kuruyoruz. Akçaabat’a kurulacak üniversite ile Trabzon yeni bir yüksek öğretim imkanına daha kavuşacak. Avni Aker’in yerine yeni bir şehir parkı ve Trabzon’un ve takımın hatıralarını yaşatacak bir müzeyi kurmuş olacağız. Beton yığınlarından bıktık artık.

TEL RIFAT’A OPERASON MESAJI

Bunların derdi terörle mücadele değil. Kararımızı verdik ve sahaya girdik. Kısa sürede Tel Rıfat’ı da kontrol altına alıp harekatı hedefine ulaştıracağız. Muhataplarımızdan Münbiç konusunda da bize verilen sözlerin yerine getirilmesini talep ediyoruz. ABD’nin bir an önce Münbiç’in denetimini terör örgütlerinden alması gerek. Terör örgütü Münbiç’ten çıkarılmazsa, biz bölge halkı ile bunu yapmak zorunda kalırız. 

Biz müttefiklerimize silah doğrultmayız ama gördüğümüz her teröristi affetmez indiririz. Aynı şey Kuzey Irak için de geçerli. Eğer terör örgütünden temizlenmezse operasyon bizim için kaçınılmazdır. Teröristlerin cirit attığı yerde egemenlik lafı etmek boş iştir. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Ama bize tehdit oluşturan teröristleri halleder geçeriz. Sınırlarımız boyunca yığılan terör örgütünün üzerine sonuna kadar gideceğiz.”

Öncesinde ise Giresun 6. Olağan İl Kongresi’nde konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

“Bir metal yorgunluğu var dedim. Bunu aşmamız lazım. Afrin harekatıyla bir diriliş hareketinin içerisine girdik. Hep daha yükseğe çıkmak daha ileriye gitmek için çaba harcadık. Oy oranımız yüzde 50 olsa bile yerinde saymak başarı değildir. AK Parti başkalarıyla dğeil, kendi elde ettiği sonuçlarla yarışmıştır. Ülke düşmanlarına Osmanlı tokadı indirecek bir zafere koşmak istiyoruz.

Birileri seçim standardını vermemezi spekülasyonlarına alet ediyor. Bazıları senaryo üretiyor. Biz her an seçime hazır olan her an seçim olacakmış gibi çalışan bir siyasi hareketiz. Bu bir parti değil dava. Biz oyları yükseldikçe böbürlenen değil, büyüdükçe tevazusu artan, sorumluluğu artan bir partiyiz.

“CUMHUR İTTİFAKINI EN YÜKSEK OY ORANI İLE TANIŞTIRACAĞIZ”

2019’da AK Parti’yi ve MHP ile yapmış olduğumuz cumhur ittifakını gelmiş geçmiş en yüksek oy oranları ile tanıştıracağız. 2019 seçimlerinde sandıkları patlatacak milletin ve ümmetin beraberliğini zirveye taşıyacağız.

Biz hizmetleri hayata geçirirken dünyanın en çapsız muhalefer partisiyle de uğraşıyoruz. Ana muhalefet partisi FETÖ’nün eline tutuşturduğu paçavralarla siyaseti esir almaya çalışıyor. 

“BEĞENMEDİKLERİ ÖSO 302 ŞEHİT VERDİ”

Bunlar PYD’ye terör örgütü demek için elimizde yeterli delil yok tezini savunuyorlardı. Afrin operasyonunu başka türlü sabote etmenin çabasına düştüler. ÖSO’daki kerdeşlerimize iftiralar atarak Zeytin Dalı Harekatı’nın başarısını gölgelemek istediler. Bunlar PYD/YPG’ye verdikleri desteği ÖSO’ya vermediler. O beğenmedikleri ÖSO, Fırat Kalkanı Harekatı’nda 614 şehit verdi. Zeytin Dalı Operasyonu’nda ise şu ana kadar 302 şehit verdi.

“DOĞU GUTA’DAN MEKTUP ALDIM”

Doğu Guta’dan bu sabah bir lider hanımefendinin mektubunu aldım. Afrin’de attığınız adımları Doğu Guta’da da atın diyor. 

Bir gece önce Afrin’e girmeyelim diyenlerin ertesi gün özür dilemek yerine arka arkaya  mesaj yayımlamasının takdirini milletime bırakıyorum. Bunlar çapsızlıklarından utanıyorum. Bu partinin düşürüldüğü durumdan ben rahatsız oluyorum. Güçlü ana muhalefet güçlü iktidar demektir. Bunlar krediyi tamamen tükettiler.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X