Erecekliler göletin tamamlanmasını bekliyor

Büyükorhan’a bağlı Erecek Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, bölgede yapımı gerçekleştirilen göletin bir an önce sorunlarının giderilerek faaliyete geçirilmesini istiyor.

Erecekliler göletin tamamlanmasını bekliyor

AYDIN KURMUŞ

Bölgede yaşayan vatandaşlar, Büyükorhan Erecek Mahallesi’nde 2014 yılında inşaatına başlanan ve geçtiğimiz nisan ayı içerisinde geçici kabulü yapılan Erecek Göleti’nden en kısa zamanda yararlanmayı bekliyor. 

Öte yandan nisan ayında geçici kabulü yapılan göletin sulama kanallarının yapım işlemi devam ediyor. Bu işlemin yüzde 70′ nin tamamlandığı öğrenilirken, su kaçırma ihtimaline karşı zemini jeomembran kaplama ile kaplanan ve yapımı tamamlan gölette su toplanmaya başladı.

Ancak buna karşın göletin tekrar su kaçırdığının görülmesi üzerine, toplanan bu su boşaltılarak kaçağın neden meydana geldiği araştırılıyor. Yetkililerden alınan bilgiye göre, müteahhit firma tarafından su kaçağıyla ilgili çalışmaların en kısa zamanda yapılarak, göletin 2019 yılı içerisinde faaliyete geçmesi planlanıyor.

Temelden yüksekliği 31,5 metre, gövde ve rezervuarı membranla kaplı olan 480 bin metreküp su biriktirme hacmine sahip gölet ile bin 220 dekar arazinin sulanması hedefleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X