Erikli’den 10 yılda 1 milyar TL yatırım

Erikli Genel Müdürü Serdar Seyhanlı, son 10 yılda Türkiye’ye 1 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını söyledi. 

Erikli’den 10 yılda 1 milyar TL yatırım

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Türkiye’nin en büyük ambalajlı su şirketi Erikli, 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında dolum tesislerinin kapılarını açtı. Erikli Genel Müdürü Serdar Seyhanlı, burada yaptığı açıklamada, Türkiye’nin su kaynakları açısından çok zengin bir ülke olduğunu belirtti. Her su kaynağının kalitesi ve lezzetinin aynı olmadığını vurgulayan Seyhanlı, ‘’Her dolum tesisinin teknolojisi ve hizmet standartlarının da aynı olmadığına dikkat etmek gerekir.

Geniş toplum kesimlerinin kaliteli ve sağlıklı suya erişiminin sağlanması bilgi, yatırım ve emek gerektiren hassas bir iştir” dedi. Erikli’nin dünyadaki en büyük dolum tesislerinden birisinin Uludağ’da bulunduğuna işaret eden Seyhanlı, Erikli’nin şirketin en büyük 8 markasından biri olduğunu ifade etti. Seyhanlı, ‘’Erikli’yi diğer sulardan ayıran en önemli özellik ‘Tek kaynak eşsiz lezzet’ ilkesi. Sadece Uludağ’ın zirvesindeki kaynaklardan gelen Erikli’yi kalitesine ve lezzetine yakışır hassasiyetle şişeliyoruz” diye konuştu.

BURSA’DAN KAZANDIĞIMIZI BURSA’YA YATIRIYORUZ

Kaynaktan ambalaja tüm süreçlerde hem iç hem de dış denetimlere büyük önem verdiklerini dile getiren Seyhanlı, dolum tesislerinde yılda bin 200’den fazla numune alınarak denetim yapıldığının altını çizdi.  Serdar Seyhanlı, şöyle devam etti: ‘’Bugün Bursa’dan doğan bir marka olarak Türkiye’nin en değerli markaları arasında yer alıyoruz.

Bu hem bizim için büyük bir başarı hem de bu başarımızla Bursa’ya katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Bursa’dan kazandığımızı Bursa’ya yatırıyoruz. Son 10 yılda Türkiye’ye 1 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. 7 yıldır BTSO tarafından verilen ‘Ekonomiye Değer Katan Şirket Ödülü’nün sahibi oluyoruz. 2018’de sıralamamızı da yükselterek ilk sıralarda olmaktan mutluluk duyuyoruz.”

SAATTE 72 BİN ŞİŞE

Fabrika ile ilgili de bilgi veren Seyhanlı, Erikli’nin Uludağ Kestel Dolum Tesisi’nin dünyadaki en büyük ambalajlı su dolum tesisi olduğunu kaydetti. Dünyanın en hızlı dolum hatlarından biri ile saatte 72 bin şişe üretim kapasitesi bulunduğunu anlatan Seyhanlı, ‘’Türkiye’de her gün yaklaşık 23 milyon bardak Erikli ambalajlı su ürünü tüketiliyor. Bu tüketimin 16 milyonu Erikli’den geliyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X