Erkeklere göre kadınların en çekici özellikleri

Bir erkeğe neyin çekici gelebileceğini daha önce hiç düşündünüz mü? Büyük dudaklar, bembeyaz dişler mi dediniz? Bu yargılar yıkılmaya hazırlanıyor. İşte son yapılan anketlere göre erkeklerin ideal kadın tipi..

Erkeklere göre kadınların en çekici özellikleri

Çekici olmanın altın kuralları değişiyor. Bilim insanları tarafından yapılan son araştırmalar erkeklerin güzellik algısının değiştiğinin bir işareti. İdealize edilmiş kadın tiplemesi sınırlarını genişletip, ‘normal’ normlar içine girmeye hazırlanıyor. Erkeklere göre ‘yeni çekici kadın’ tanımı içinde şu özellikleri barındırıyor..

erkeklere-gore-kadinlarin-en-cekici-ozellikleri-11067248.jpeg

1-Kalça şekli

Yıllardan beri ideal bel oranı tartışılıyor. Son yapılan çalışmalar ise erkekler için kadınlarda en ideal bel oranının 7.10 ölçülerde olduğunu ortaya koyuyor. İnce bel ve büyük kalça ikilisi, erkeklere göre doğurganlığın bir sembolü.

erkeklere-gore-kadinlarin-en-cekici-ozellikleri-11060075.jpeg

2-Gülümseme

‘Bir kadının en çekici yanı gülümsemesidir’ tezi yapılan araştırmalar ile doğrulandı. Erkekler güler yüzlü, neşeli kadınları çok çekici buluyor. Elbette sadece gülümseme değil, dişler de çok önemli. Bembeyaz, parlak diş algısı ise araştırma sonuçlarına göre fazla ‘gerçekdışı’. Sağlıklı dişler, temiz bir nefes yeterli.

erkeklere-gore-kadinlarin-en-cekici-ozellikleri-11060091.jpeg

3- Yüz simetriği

Erkeklere göre kadınlardaki en çekici unsurlardan birisi yüz simetrisi. Elbette kimse sizden %100 simetrik bir yüz beklemiyor. Ne kadar az asimetri o kadar çok ilgi demek.

erkeklere-gore-kadinlarda-en-cekici-ozellikler-11059050-001.jpeg

4-Dudaklar

Çekici kadın figürü çizilecekse ilk olarak dolgun dudaklardan başlıyor. Yapılan anketler ise bu durumun tam tersini söylüyor. Erkeklere göre çekici kadınların dudakları büyük ve dolgun değil; ince ve orta kalınlıkta dudakları simgeliyor.
 

erkeklere-gore-kadinlarin-en-cekici-ozellikleri-11060122-001.jpeg

5-Gözler

Aşık olduğunuz bir kişiye baktığınız anda gözleriniz büyür. Bu durum erkeklere çok çekici geldiğinden olsa gerek, erkekler için büyük gözlere sahip kadınlar daha çekici.

6-Kaşlar

Erkeklere çekici kadın tipinde düzgün kaşlara sahip olmakta büyük öneme sahip. Kaşlar duyguları ortaya çıkardığı için düzgün kaşlara sahip olmak oldukça ilgi çekici bir unsur olarak görülüyor.

erkeklere-gore-kadinlarin-en-cekici-ozellikleri-11060135.jpeg
7-Duruş şekli

Dik dur, gülümse! Erkekler için kadın çekiciliğinin en kısa tanımı bu olsa gerek. Duruşunuz insanlara sizin hakkınızda en net bilgiyi veren unsurdur. Dik duruşu özgüveni ve çekiciliği simgeliyor, haberiniz olsun.

8-Renk seçimi

Sadece giydikleriniz değil, tercih ettiğiniz renkler de çekiciliği tanımlayan bir unsur. Erkeklere elbise kodları oldukça basit: 

Kırmızı: Tutku ve aşk

Siyah: Özgüven ve zeka

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X