Erken rezervasyonda hedefe yaklaşıldı

Erken rezervasyonda 2018 hedeflerinin 6 milyon olduğunu ifade eden TÜROFED Başkan Yardımcısı İşler, sayının şu ana kadar 5 milyona yaklaştığını kaydetti.

Erken rezervasyonda hedefe yaklaşıldı

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanmak isteyenlerin ellerini çabuk tutmaları gerektiğini söyledi.

İşler, erken rezervasyon kampanyasının 2008’den beri uygulandığını hatırlattı. Bu rezervasyon türünün planlı tatil yapanlar için avantajlı olduğunu vurgulayan İşler, ‘’7 Aralık’ta başlayan kampanya, bu ay son bulacak.

 Erken rezervasyonda bu yıl hedefimiz 6 milyondu. İç turizmi canlandırmak amacıyla başlatılan ve avantajlı ödeme imkanlarıyla tatil fırsatları sunan erken rezervasyonda şu ana kadar 5 milyon sayısına yaklaşıldı.

Cazip imkanlardan faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın ellerini çabuk tutması gerekiyor” dedi. Sektör olarak 2018 yılından çok umutlu olduklarını ifade eden İşler, yılın ilk 3 ayında yaşanan yüzde 33’lük büyümenin bunun işaret fişeği olduğunu vurguladı.

Türkiye turizm sektörünün rekorlar yılı olarak bilinen 2015’te 38 milyon turist ağırlandığını dile getiren İşler, bu yıl yine 38 milyon turisti yakalayacaklarını söyledi. İşler, sektör olarak 2023 hedeflerinin 50 milyon turist olduğunun altını çizdi.

CİDDİ ARTIŞ BEKLİYORUZ

Bu sezon Avrupalı turist sayında artışlar yaşanacağını anlatan İşler, Alman turistlerin yeniden rotalarını Türkiye’ye çevirdiğine işaret etti. Mehmet İşler, ‘’En fazla sevindirici gelişme Rusya ve İngiltere’de yaşanıyor.

Bu iki ülkeden gelen turist sayısında çok ciddi bir artış bekliyoruz. En azından şu anda yapılan rezervasyonlar bunu gösteriyor. Bölgedeki siyasi ve jeopolitik gelişmeler ne olursa olsun Türkiye, Akdeniz’in vazgeçilmez bir ülkesidir” diye konuştu.

Avrupalıların yanı sıra birçok ülke vatandaşının tatil planlarında Türkiye’ye yer verdiklerine değinen İşler, bu anlamda en önemli büyümenin ise Çinli ve İranlı turistlerde olacağını vurguladı.

ÇİNLİLER TÜRKİYE’Yİ KEŞFETTİ

Çin’de 2018 yılının ‘Türk turizm yılı’ ilan edildiğini hatırlatan İşler, şöyle devam etti: ‘’Çinli turistler ülkemizi yeni yeni keşfediyor. Çin’den yaklaşık 130 milyon insan yurt dışına seyahat ediyor.

Bunun 40 milyonu da Avrupa’ya gidiyor. Yaşlanmış Avrupalı turist yerine, ekonomik durumu daha iyi olan ve nüfus açısından da dünyanın en büyük ülkesi olan Çin’in çok ciddi bir potansiyel olduğunu söyleyebiliriz. 

Gastronomi, tarih ve kültür merakı olan Çinlileri, Türkiye’nin bu zenginliklerini doğru aktardığımız zaman ülkemize daha fazla çekebiliriz. 

Bugün Antalya’da sadece Rus turistlere hitap eden otellerimiz var. Çinli turistler konusunda da pazar büyüdükçe bunu karşılayabilecek güce ve tecrübeye sahibiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X