Erken rezervasyonla 6 milyon yerli turist

İndirimli tatil imkanı sağlayan ‘erken rezervasyon’ uygulamasına ilgi giderek artıyor. Geçen yıl 5 milyon civarında yerli turist bu kapsamda tatil yaparken, sektör temsilcileri yeni rezervasyonlarla hedef büyüttü.

Erken rezervasyonla 6 milyon yerli turist

Erken rezervasyon alışkanlığında artış ile birlikte geçtiğimiz yıl 5 milyon seviyesi yakalandı. 2018 yılı için henüz erken rezervasyon sürecinin başında bulunuyoruz, ancak üyelerimizden olumlu dönüşler alıyoruz. Beklentimiz bu yıl 6 milyon seviyelerine çıkalacağı yönünde…”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, bu yıl erken rezervasyon kapsamında 6 milyon vatandaşın tatile çıkmasını beklediklerini söyledi.

Ulusoy, yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜRSAB öncülüğünde 2009 yılında başlatılan erken rezervasyon kampanyasının ana hedefinin, avantajlı ödeme kolaylıklarıyla daha fazla vatandaşın tatil yapmasını sağlamak, bu yolla iç turizmi canlandırmak ve Türkiye’ye gelen yabancı turistlerin daha uygun ödeme koşulları ile seyahat ettiklerine yönelik yaygın algıyı değiştirmek olduğunu anımsattı. Bu kampanyanın iç turizmde son derece başarılı olduğunu ifade eden Ulusoy, ”2009 yılında 300 bin kişi ile başlayan erken rezervasyon kampanyası 2015’te 3,5 milyona ulaştı. Türk turizmi açısından zorlu geçen 2016 yılında sektöre en önemli destek vatandaşlarımızdan geldi ve 4,2 milyon kişi erken rezervasyon ile tatile çıktı. Erken rezervasyon alışkanlığında artış ile birlikte geçtiğimiz yıl 5 milyon seviyesi yakalandı. 2018 yılı için henüz erken rezervasyon sürecinin başında bulunuyoruz, ancak üyelerimizden olumlu dönüşler alıyoruz. Beklentimiz bu yıl 6 milyon seviyelerine çıkalacağı yönünde…”

BURSA’YA KÜLTÜR TURU

Ulusoy, erken rezervasyon kampanyası sürecinde öne çıkan destinasyonların ağırlıklı olarak Akdeniz ve Ege sahil bandında yer alan bölgeler olduğuna işaret ederek, ‘Antalya’da başta Kemer, Belek, Side ve Alanya, Ege Bölgesi’nde ise Bodrum, Didim, Kuşadası, Marmaris, Çeşme, Fethiye’ye ilgi yüksek. Bununla birlikte kültür turlarında Kapadokya, Pamukkale, Karadeniz, Bursa ve Eskişehir’e yönelik ilgi bulunuyor” dedi.

ÇİFT HANELİ BÜYÜME BEKLİYORUZ

Başaran Ulusoy, yabancı turistlerin tercihinin ağırlıklı olarak kıyı şeridine yoğunlaştığını aktararak, Antalya’da Side, Alanya, Manavgat, Belek ve Kemer, Ege Bölgesi’nde ise Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Didim, Fethiye ve Çeşme’ye talebin bulunduğunu dile getirdi. 2017 yılını Türk turizminde yeniden yükseliş için güç depoladıkları bir dönem olarak gördüklerini belirten Ulusoy, ”Asıl hedefimiz 2017’nin ardından 2018 ve sonrasındaki yıllarda Türk turizminin yeniden ciddi bir ivme ile büyümesini sağlamak. Bu bağlamda 2018 yılında da turizmde çift haneli büyüme hedefliyoruz” dedi.

ELİNİZİ ÇABUK TUTUN

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, ”Kampanyalarda son günlere yaklaştıkça uygun fiyat bulma imkanı azalabilir. Dolayısıyla erken rezervasyonla tatil planlayanların elini çabuk tutup bir an önce kararlarını vermesi gerek” dedi. Bayındır, tüketicileri sahte internet sitelerine karşı uyarmayı da ihmal etmedi.

YABANCI TURİSTTE İNGİLİZ ATAĞI

Küçük Oteller Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çelik, erken rezervasyon geçen yılın kasım ortasında başladığını belirterek, şu günlerde oldukça yoğun bir talebin söz konusu olduğunu, 2016’nın aynı dönemine göre 2 kat artışla yeni yıla girildiğini kaydetti. İngiliz tur operatörlerinin büyük bir kapasite artışı yaptığını, rezervasyonlardan da bunun görüldüğünü ifade eden Çelik, ”Yine Rusya ve BDT ülkelerinden de önemli artış bekleniyor. Avrupa pazarının da en az 2016 rakamlarını tekrar yakalaması makul görünüyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X