Ermenistan’a PKK resti: Teröristler yerleşiyorsa karşılığı olur

Başbakan, Ermenistan’ın işgali altında bölgelerde PKK terör örgütünün yerleşeceği iddialarıyla ilgili “Eğer Azerbaycan’a ya da Türkiye’ye terör tehdidi vaki olursa karşılığı olur.” dedi.

Ermenistan’a PKK resti: Teröristler yerleşiyorsa karşılığı olur

Başbakan Binali Yıldırım, Ermenistan’a PKK resti çekti. Yıldırım, “Türkiye ve Azerbaycan teröre karşı birlikte mücadele ediyor. Karabağ’da teröristlerin yerleşiyor alması sonucu etkilemez. Eğer dost ve kardeş Azerbaycan’a ya da Türkiye’ye terör tehdit vaki olursa karşılığı olur” diye konuştu.

BAKÜ FORUMUNA KATILDI

Başbakan Binali Yıldırım, 6. Küresel Bakü Forumu’na katıldı. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Nizami Gencevi Uluslararası Merkezi tarafından “Katılımcı Toplumlar Oluşturmak İçin Farkları Azaltmak” başlığı altında düzenlenen foruma Başbakan Binali Yıldırım, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, çeşitli ülkelerin Başbakanları, bakanlar, eski cumhurbaşkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

ERMENİSTAN’A PKK RESTİ

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, Ermenistan’ın işgali altında bölgelerde PKK terör örgütünün yerleşeceği iddialarıyla ilgili şunları söyledi:

“Azerbaycan ile Türkiye, bölgesel güvenliğin sağlanması, terörle mücadele konusunda birlikte çalışıyor. Karabağ meselesin Azerbaycan’ın haklı meselesidir. Azerbaycan’da bir soykırım yapıldı. Ermenistan bunun karşılığını görmelidir. Burada teröristlerin yerleşiyor alması sonucu etkilemez. Eğer dost ve kardeş Azerbaycan’a ya da Türkiye’ye terör tehdidi vaki olursa karşılığı olur.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X