Ermenistan’da hükümet karşıtı gösterilere müdahale

Ermenistan’da Başbakan Serj Sarkisyan’a karşı düzenlenen gösterilere önderlik eden muhalefet lideri Nikol Paşinyan gözaltına alındığı belirtildi.

Ermenistan’da hükümet karşıtı gösterilere müdahale

Paşinyan, Sarkisyan ile kameralar karşısında yaşanan gerilimin ardından gözaltına alırken, başkent Erivan’da çevik kuvvet birlikleri göstericileri dağıtmak için görevlendirildi.

Hükümet karşıtı gösterilerin onuncu gününe girdiği ülkede, başkent Erivan’da protestocularla güvenlik güçleri arasında yine çatışmalar yaşandı. 

Sarkisyan, cumhurbaşkanlığından sonra başbakanlık görevine getirilmesine karşı düzenlenen gösteriler sürerken, muhalefet lideri Nikol Paşinyan ile görüşmeyi kameraların önünde kesmişti.

İkili, gösterileri ele almak üzere basın mensuplarının önünde bir araya gelmiş, Paşinyan’ın iktidarı elinde bulundurma çabası olarak nitelendirdiği anayasa değişikliği nedeniyle istifa etmesini istemesi üzerine Sarkisyan, muhalefeti ‘şantaj’ yapmakla suçlayarak toplantının yapıldığı otelden ayrılmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X