Ertaş’ın gözünden Ahmet Tanpınar

Bursa’da yaşayan ve üreten eğitimci yazar Mehmet Akif Ertaş, Nilüfer Belediyesi’nin ‘Tanpınar’ı Sevmek?’ adlı söyleşisinde okurlarıyla buluştu. Söyleşide Ahmet Hamdi Tanpınar’ın yazım hayatı ele alındı. 

Ertaş’ın gözünden Ahmet Tanpınar

Nilüfer Belediyesi, yazarları okurlarıyla bir araya getirmeye devam ediyor. Türk edebiyatına önemli eserler kazandıran Ahmet Hamdi Tanpınar’ın yazım hayatını anlatan ve  “Tanpınar’ı Sevmek?” kitabını kaleme alan Mehmet Akif Ertaş, Akkılıç Kütüphanesi’nde okurlarıyla buluştu. 

Nuri Demirci’nin sorularıyla gerçekleştirilen söyleşide, Mehmet Akif Ertaş, yazar Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Huzur” ve “Saatleri Ayarlama Enstitüsü” kitapları hakkında bilgiler verdi. 

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın farklı yönlerini okurlarıyla paylaştığı söyleşide Ertaş, “Tanpınar, birçok disiplinin bir arada ve ortak paydada buluşmasını isteyen ve kendisini zaafa düşürmeyecek bir okur istiyor. Mesela Saatleri Ayarlama Enstitüsü’nde bir enstitü yok. O bir enstitüyü muhayyile üzerinden şekillendirmiş’ dedi.

‘Aydaki Kadın’ kitabı hakkında da konuşan Ertaş, ‘Bir gün teknoloji ilerlesin de aya gitsem’ diyen bir kadın yok. Yani siz bilindik anlamda akılcılığı, rasyoneli devreye sokup Tanpınar’a yanaşamazsınız. Tanpınar, naif bir kişilik bunu öncelikle belirtmek gerekiyor. O naifliği muhayyileden de kaynaklanıyor. O muhayyilede bir bacak var, o bacaktan bile bin tane bacak çıkabilir” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X