Esad ilerliyor

Türkiye, Rusya ve Suriye rejimi arasındaki İdlib krizi giderek büyüyor. Esad’a bağlı ordu güçlerinin Han Şeyhun’u ele geçirmesinin ardından, Türkiye’nin bir gözlem noktasının da yer aldığı Morek kasabasının kuşatıldığı bildirildi.

Esad ilerliyor

Suriye ordusunun İdlib ve Hama’da Heyet Tahrir el Şam’a (HTŞ – eski El Nusra) karşı operasyonlarını yoğunlaştırırken, dün sabah kuşatma altına alınan bölgede Türkiye’nin kontrolünde olan bir gözlem noktası da bulunuyor. 

Suriye ordusunun yıllardır silahlı grupların kontrolünde olan bir cebi ele geçirdiği, bu gelişme üzerine Hama’nın kuzeyindeki Morek kasabasında, Türkiye’nin Rusya ile Soçi Mutabakatı sonucunda kurduğu gözlem noktalarından birinin kuşatma altında kaldığı belirtildi.

Suriye ordusu dün sabah itibarıyla bölgede altı kasaba ile 10’u aşkın tepeyi ele geçirdi. Bu kasabalar arasında, 2012’den bu yana silahlı isyancıların elinde bulunan stratejik Kafr Zita da bulunuyor.

‘ASKERLER SELFIE ÇEKTİRİYOR’

Bu gelişme ile yakındaki Morek kasabasında bulunan 9 numaralı Türk gözlem noktası da kuşatma altında kalmış oldu. Suriye ordusunun gözlem noktasını çevrelediği, Suriye askerlerinin Türk gözlem noktasının önünde çekilen fotoğraflarını sosyal medyada paylaştı. 

Suriye devlet televizyonu İhbariye’nin haberinde, ordunun Hama’da bir dizi kasabayı ‘boğucu bir şekilde kuşatma altına aldığı’ belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X