‘Eşitlik kazandırır’

Yeşim Tekstil, Bursa Sanayiciler ve İşadamları Derneği (BUSİAD), Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) koordinatörlüğünde kurulan Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu, ‘Eşitlik kazandırır’ diyerek iş dünyasını bu oluşum içerisinde yer almaya d

‘Eşitlik kazandırır’

Özel sektör kurumlarına kadının güçlenmesi konusunda yapacakları çalışmalarda yol göstermek amacıyla hazırlanan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) Uygulama Rehberi, iş dünyası temsilcilerine tanıtıldı.

İki yıllık çok paydaşlı ve katılımcı bir çalışmanın sonucunda hazırlanan Uygulama Rehberi tanıtım toplantısında şirket CEO’ları, sivil toplum örgütleri ve Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşları temsilcileri bir araya geldi.

UN Women ve Garanti Bankası desteğiyle SALT Galata’da düzenlenen toplantı, BM temsilcilerinin açılış paneliyle başladı.

Sadece Türkiye’deki kurumlar için değil, diğer ülkelerdeki şirketler için de yol gösterici olacak Uygulama Rehberi’ nin UN Women tarafından iş dünyasına tanıtım sunumuyla devam eden etkinlik, Eczacıbaşı Holding ve Vodafone Türkiye’nin CEO’ları ile Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı’nın olduğu panelle sürdü. Etkinlik sonunda ise ‘Eşitlik Kazandırır!’ diyen tüm WEPs imzacılarına plaket verildi.

YEŞİM TEKSTİL BAŞKANLIK EDİYOR

Dünya çapında 1200’den fazla imzacısı bulunan WEPs’in Türkiye’den 148 imzacısı bulunuyor. Bu sayı ile dünyada en fazla imzacısı olan Japonya’dan sonra ikinci ülke durumunda Türkiye. Türkiye’deki imzacılardan 21’ni ise Yeşim Tekstil, BUSİAD, BUİKAD koordinatörlüğünde geçtiğimiz aylarda kurulan Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu’na dahil olan WEPs imzacısı Bursalı firmalar oluşturuyor.

Türkiye’de en çok imzacısı olan İstanbul’dan sonraki ikinci il konumunda olan Bursa aynı zamanda Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu’na da Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Müdürü Dilek Cesur ile başkanlık ediyor.

Eczacıbaşı Holding ile birlikte bu görevi yürüten Yeşim Tekstil, aynı zamanda hazırlanan rehberde kadın konusunda yaptığı uygulamalarla Türkiye’den örnek gösterilen firmaların arasında yerini aldı.

WEPs imzacısı olan Bursalı firmalar şunlar:

Akademika Ambalaj, Akteks, Borusan, Bosch, Coats, Coşkunöz Holding, Egemenoğlu Hukuk, Elemeği, Eker, Evinoks, Gökçelik, İnoksan, Marigold Otel, May Tohum, Mundo Kimyevi Maddeler,  Plaza Tur, Prysmian Group, Rollmech, Seçkin Onur Gıda,  Seger, Valeo ve Yeşim Tekstil.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X