Eski CHP’liler değişim istiyor

CHP İl eski Başkanı Gürhan Akdoğan, kurultay yapılması gerektiğini ifade ederek, Bursa yönetimini istifaya davet etti.

Eski CHP’liler değişim istiyor

DERYA DEMİR

CHP İl eski Başkanı Gürhan Akdoğan, kurultay yapılması gerektiğini ifade ederek, Bursa yönetimini istifaya davet etti.

Setbaşı Mahfel’de çok sayıda partilinin yanı sıra bir dönem il başkanlığı da yapan Metin Çelik’in de katıldığı toplantıda açıklamalarda bulunan Akdoğan, kurultayın kaçınılmaz olduğuna vurgu yaptı. 

24 Haziran’da gerçekleştirilen seçimin yapılan anayasa değişikliğini engellemenin son fırsatı olduğunu ifade eden Gürhan Akdoğan, Muharrem İnce’nin yüzde 30’u aşkın bir oy almasının büyük bir başarı olduğunun altını çizdi. 

İL YÖNETİMİNE İSTİFA ÇAĞRISI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Seçimin tek kaybeden AK Parti’dir” açıklamasına da değinen Akdoğan, bu söylemin örgüt tabanında ciddi rahatsızlık yarattığına işaret etti. 

Başarı için değişimin gerekli olduğunu aktaran Akdoğan, “Ortaya çıkan sorunları değerlendirmek ve çözmek için olağanüstü kurultay bir çıkış yolu olarak düşünülmekedir. Bugün gelinen noktada CHP’nin değerlerine sahip çıkmayan bir yönetim anlayışı ile karşı karşıyayız. Sekiz yıldır gerileme süreci yaşayan partimizin gidişata dayanacak gücü kalmamıştır.

Tüm bu nedenlerle son süreçte Genel Merkezi, 19’ncu Olağanüstü Kurultay’ı toplamaya davet ediyoruz.  Bursa’da oy oranlarında ciddi bir gerilemeye yönelikte Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un  ‘başarısız olursam gereğini yaparım’ sözünün gereğini yerine getirmesini, değişimin önünü açmalarını talep ediyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X