Eskiden eli öpülürdü şimdi dayak atılıyor

Türk Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Metin Öksüz ve Türk Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, ortak basın açıklaması yaparak öğretmene şiddete dikkat çektiler.

Eskiden eli öpülürdü şimdi dayak atılıyor

SEYİT GÜNDOĞAN 

Türkoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlerin itibarını zedeleyecek söz ve uygulamalardan bir an önce vazgeçmesi gerektiğini belirterek, Alo 147 şikayet hattı derhal kapatılmasını istedi.

Bakanlığın öğretmenlere uygulanan şiddeti bir an önce engellemesi gerektiğinin altını çizen Türkoğlu, “Eli öpülen öğretmenden dayak atılan öğretmene geldik. Öğretmenler yıllardır öğrenci ve veli şiddetine maruz kalmaktadır. Bunun sebebi de öğretmenlerin bir paçavra gibi kenara atılması, etkisizleştirilmesi, değersizleştirilmesi, korunup kollanmamasıdır. Sözde ‘Öğretmenlerimizin yanındayız’ söylemleri ile meselenin çözüme kavuşturulmayacağı açıktır. Eğitim çalışanlarına şiddet uygulama edepsizliğini gösterenler hukuk önünde en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Güvenlik, nöbetçi öğrencilere değil, işinde uzman güvenlik görevlilere bırakılmalıdır. Bakanlık ucube performans ve mülakat sistemini derhal kaldırılmalıdır. Her türlü atama ve terfi işleri hakkaniyet ve liyakat kıstasına göre yapılmalıdır. Öğretmen tayininden başlayarak, müdür ve müdüre yardımcılığı atamalarına uzanan mülakat kaldırılmalı ve sınava dayalı adil bir sistem olmalıdır” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X