Esnaf AVM’lere tepkili

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ramazan ayının bereketinden nasiplenmek isteyen esnafın AVM’lerin kapanış saatleri yüzünden zor duruma düştüğünü söyledi.

Esnaf AVM’lere tepkili

Diğer zamanlarda haftanın 7 günü, 10.00-22.00 saatlerinde açık olan AVM’lerin ramazan ayında kapanış saatlerini esnettiğine vurgu yapan Palandöken, ‘’AVM’lerin ramazan ayını bahane ederek kapanış saatlerini 23.00- 24.00’lere çıkarması yanlış bir uygulamadır. Bu tür uygulamalarla AVM’lerin esnafımız üzerindeki haksız rekabeti her geçen artıyor. Mübarek ramazan ayından rant elde etmek için yapılan bu uygulamaya kesinlikle müsaade edilmemeli” dedi. Perakende Yasası’nda düzenleme yapılarak AVM’ler, büyük ve zincir mağazaların çalışma saatlerinin 10.00-20.00 olarak sınırlandırılmasını öneren Palandöken, söz konusu işletmelerin Avrupa’da olduğu gibi haftada bir gün kapalı olmasının sağlanması gerektiğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X